‘Hava bombardımanı yasaklanmalı’

Jenkins, hava saldırılarının yasaklanması gerektiğini şöyle savundu:.

“Gazze’deki trajedi, havadan atılan bombaların ve uzun menzilli bombardımanların Cenevre Sözleşmesi altında yasaklanması zamanının geldiğini gösteriyor. Bunlar da kimyasal silahlarla, beyaz fosforla, misket bombalarıyla ve geciktirme mekanizmalı mayınlarla eş değer tutulmalıdır. Bunlar yasaklandıysa, neden havadan yapılan bombardımanlar da yasaklanmasın? Her ne sebeple olursa olsun, eğer başka insanları öldürmek istiyorsak, sadece doğru insanları öldürecek silahlar kullanmalıyız.”

“KİMSE BM’YE TEŞEKKÜR ETMEYECEK”

BM’nin eski Orta Doğu özel temsilcisi Alvaro de Soto da, The Independent’de yayımlanan makalesinde, örgütün Gazze savaşını bitirmekte etkisiz kaldığına dikkat çekti. De Soto, “Bu savaş bittiğinde, kimse BM’ye teşekkür etmeyecek” diye yazdı.

Alvaro de Soto şöyle devam etti:

“Militan bir hareketi orta yola getirmek için doğan fırsatı yakalamak yerine, uluslararası toplum, Hamas’ın demokratik yönetim ve barışçıl müzakereler için attığı adımları görmezden geldi, seçtikleri liderlerden vazgeçerler umuduyla halkı cezalandırdı ve İsrail’in toplu cezalandırma siyasetine göz yumdu. Hamas’taki birçok kişinin şu anda silahlı mücadeleden başka bir seçenek görmüyor olmalarına şaşırmamamız gerek.”

1185160cookie-check‘Hava bombardımanı yasaklanmalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.