Hava korsanları adliyede…

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün Çallı semtinde bulunan binasındaki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 18 Ağustos Cumartesi gününden bu yana gözaltında tutulan hava korsanları Mehmet Reşat Özlü ve Mommen Abdül Aziz Talikh’in sorguları sürüyor.


Öğle saatlerinde sağlık kontrolüne götürülmek üzere Emniyet binasından çıkarılan hava korsanları, geniş güvenlik önlemleri altında, polis yeleği ve polis şapkası giydirilerek adliyeye götürüldüler. Adliye binasının alt katındaki mahkum nezarethanesi girişinden binaya sokulan hava korsanlarının gazeteciler tarafından görüntülenmesi, bazı polis memurlarınca engellenmeye çalışıldı. Engellemeler sırasında polis ve gazeteciler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.


Yaklaşık 20 dakika adliyede kalan Özlü ve Talikh, Adli Kurumu Şube Müdürlüğü’nde sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleriyle yine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüler.


EK GÖZETİM SÜRESİ


 İki hava korsanıyla ilgili sorgulamaların ve araştırmaların, terörle mücadele ekipleri tarafından devam ettiği öğrenilirken, polisin bu kapsamda savcılıktan iki gün ek gözetim süresi aldığı hatırlatıldı.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularına devam edilecek hava korsanlarının, işlemlerinin tamamlanması halinde çarşamba günü savcılığa sevk edilecekleri bildirildi.
 Öte yandan, hava korsanlarının emniyette bulundukları ve adliyeye sevk edilecekleri aşamalarda, vekilliklerini üstlenen Antalya Barosu’na kayıtlı iki avukat ise ifadelere ilişkin bilgi veremeyeceklerini söylediler.


 


 

1047200cookie-checkHava korsanları adliyede…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.