Havana’ya Makarios’un heykeli dikiliyor

Makarios’un heykeli başkent Havana’nın Almedan De Pavlo semtindeki meydana  dikilecek. Heykelin açılış töreni için Rum Yönetimi’nden bir heyet dün Küba’ya hareket etti.

Heyette Cikko Piskoposu Nikiforos, EDEK Fahri Başkanı Vasos Lissaridis ve AKEL Politbüro Üyesi Uluslararası İlişkiler Sekreteri Andros Kiprianu yer aldı.

23 Mayıs’ta gerçekleştirilecek açılış töreninde hazır bulunacak Rum Heyeti, Küba Devlet Başkanı Fidel Castro’yla da görüşecek.

Rum heyetinde Çevreciler Hareketi’nden de bir temsilcinin bulunduğu belirtildi. 

BAĞLANTISIZLAR HAREKETİ?

Bağlantısızlık Hareketinin temelleri 1955’te Bandung ve 1961’de Belgrad konferanslarında atıldı. Tito, Nehru ve Nasır ile birlikte hareketin öncülüğünü yaptı.

Bağlantısızlık Hareketi, Washington ve Moskova’nın dayatmalarına karşı, dünya halklarının demokratik tepkisini temsil etmek amacıyla ortaya çıkmıştı.

Güçlü bir maddi ve kitlesel temele oturamayan Bağlantısızlar Hareketi, 1964’te Nehru’nun, 1970’de Nasır’ın ölümüyle gücünü önemli ölçüde yitirdi. Tito’nun 1980 yılı başında ölmesiyle, bu konudaki umutlar tümüyle silindi.

Kıbrıs Rum yönetimi etkinliğini yitiren hareketten 2004 Mayıs’ında ayrıldığını ve konuk ülke statüsünde olacağını açıkladı.

1106620cookie-checkHavana’ya Makarios’un heykeli dikiliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.