Hayal’in ifadesinde MİT ve BBP

Hayal, London Palas’ta tanıştığı 40-45 yaşlarındaki bu kişi için “MİT mensubuydu. Yargıtay’daki McDonald’s davasının dosya numarasını istedi ve yardım edebileceğini ifade etti” dedi.


AGOS Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cinayeti zanlısı Ogün Samast’ı azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan Yasin Hayal, Trabzon’daki McDonald’s’a attığı bombayı ’Büyük Abi’ Erhan Tuncel’in hazırladığını anlattı. Hayal, Yasin’in kendisini Akçaabatlı bir MİT mensubuyla tanıştırdığını da vurguladı. Bombalama olayı nedeniyle cezaevinde yatarken Büyük Birlik Partisi (BBP) Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan’ın kendisine ailesi aracılığı ile 1000 YTL verdiğini, BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Yasin Egemen ve Halis Egemen’in de yiyecek ve giyecek yardımı yaptığını belirtti. Radikal Gazetesi’nde dün yayınlanan habere göre, ilk ifadesinde konuşmayan, ancak Erhan Tuncel’in hem polise, hem jandarmaya muhbirlik yaptığının ortaya çıkmasından sonra ikinci ifadesi alınan Hayal, ifadesinde şunları söyledi:


BOMBAYI ERHAN HAZIRLADI


Erhan Tuncel ile 5 yıl önce 2002’de Alperen Ocakları’nda reis olarak tanıştırıldık. Sık sık Erhan Tuncel’in evine gittim. Bir yandan Sabancı suikastını överken, bir yandan da İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu’nu beğendiğini söyledi. 2003-2004 yıllarında bana, Trabzon’da esrar ve Kalaşnikof satıp satamayacaklarını da sordu. İlk olarak Tuncel’in yönlendirmesiyle 2002’de il merkezindeki Santa Maria Kilisesi’nde bir kişiyi keser sapıyla dövdüm. Yakalanmadım. McDonalds’ın bombalaması için kömür tozu, çivi, torpil gibi malzemeleri aldım. Bombayı Erhan hazırladı. Ben bombayı McDonalds’a attığımda, Tuncel beni bir banka oturup, gazete okur gibi izledi. Eylemden sonra Tuncel’in evine gittim. Beni Elazığ’a göndermedi, bir arkadaşının evinde sakladı.


AKÇAABATLI 40-45 YAŞLARINDA


2006’da Erhan Tuncel beni London Palas’ta 40-45 yaşlarında Akçaabatlı olduğunu söyleyen biriyle tanıştırdı. Bu kişi MİT mensubuydu. Yargıtay’da bulunan McDonald’s davasıyla ilgili olarak dosya numarasını istedi ve yardım edebileceğini ifade etti.


DİNK, ERMENİLERİN MUSTAFA KEMAL’İ


Dink’in öldürülmesi olayını ilk Ocak 2006’da Tuncel’in evinde yapılan görüşmede konuştuk. Tuncel, Dink’in çok cesur bir insan olduğunu, Ermenilerin gözünde Mustafa Kemal gibi biri olduğunu anlattı. ’Onu öldürürsek büyük bir zafer kazanmış oluruz’ dedi. Erhan Tuncel’e ’17-18 yaşlarında olsam Dink’in kafasını koparırım’ dedim. Cinayete katılamayacağımı söyledim. Erhan Tuncel, silahımı vermemi ve bir miktar para hazırlamamı istedi. Tuncel, Şubat 2006’da Zeynel Abidin Yavuz’u tetikçi olarak buldu. Eylem için ikna ettiğini söyledi. Daha sonra Ogün Samast ile görüştüğünü ve eylemi yapmaya ikna ettiğini anlattı. Cinayetten kısa bir süre önce Tuncel ve Samast ile Tuncel’in evinde bir araya geldik. Tuncel, Samast’a sürekli olarak Hrant Dink’i öldürmesi halinde kahraman olacağını söyledi.


Cinayet haberini Trabzon’daki Mihmandar Kafe’de diğer tutuklu sanıklar Ersin Yolcu, Ahmet İskender ve Zeynel Abidin Yavuz’la birlikte aldık. Gülerek ’İyi olmuş’ dedim. Ersin Yolcu yanına gelerek Erhan Tuncel’in aradığını söyledi. Bunun üzerine evine gittim. Tuncel gülerek, Dink’in öldürüldüğünü söyledi. Telefonlarını polisin dinlediğini anlatarak, ’Dinlenen sim kartı takacağım, sonra bu işi bizim yapmadığımızı konuşalım’ dedi. Cebinden çıkardığı sim kartı telefona takarak sehpanın üzerine koydu. Bana, ’Gerçi bu eylemi gerçekleştirmeyi düşünüyordun ama yapmadın’ dedi.


İSRAİL’E ATOM BOMBASI ATMAK İSTİYORDU


Erhan Tuncel 2006’da internet üzerinden bir kızla tanıştı. Eskişehir’e bu kızla görüşmeye gitti. Eskişehir’de üniversitede okuyan bu kızın anne veya babasından birinin Lübnanlı olduğunu söyledi. Tuncel, en büyük hayalinin İsrail’e atom bombası atmak olduğunu söylerdi. ’Bu ulaşılamaz bir hayal değil. Bir gün olacak’ derdi.


2006 yılı Kurban Bayramı’nda Erhan Tuncel ile hayvan pazarına gittik. Türk Hava Kurumu’nun (THK) deri toplayan aracı pazara gelince Erhan, kendi kendine ’Şerefsizler yine geldiler’ diye söylendi. Devlete ait bir kuruluşa nasıl şerefsiz dediğini sordum. Yine bu konuyu kapatarak üstüne gitmedim.


ÇEÇENİSTAN’A YARDIM PARASI


2006’da Trabzon’a gelen Çeçenistan Genelkurmay 2. Başkanı ile önce Büyük Birlik Partisi’ne, sonra da Refah Partisi’nin teşkilat binalarına gittik. Erhan, teşkilatların görevlileri ile bu kişiyi tanıştırarak Çeçenistan’a yardım taleplerini izah ediyordu. Bu şahısların Trabzon’dan sonra Erzurum’a giderek yardım toplayacaklarını öğrendim. Onları yolcu ettiğimizde de Erhan bana o gün yüksek miktarda yardım aldıklarını söyledi.


SİLAH GİBİ BOMBAYI DA SAKİN YERDE DENEDİK


Erhan Tuncel, McDonald’s eyleminde kullanılan bombayı hazırlarken aynı tip iki küçük bomba daha hazırladı. Ancak bunların içine çivi koymadı. Sakin bir yerde bombaları patlatarak deneme yaptık. Gerçek bombaya çivi konuldu. Bunun çok fazla zarara yol açıp açmayacağını Tuncel’e sorduğumda beni kandırarak bombalarda çivilerin yere doğru savrulduğunu, çevreye zarar vermediğini söyledi.


MOSSAD’IN BENİ ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİLER


2006 yılı başlarında eniştem Coşkun İğci, McDonald’s olayından dolayı MOSSAD tarafından öldürüleceğime dair duyum aldığını söyledi. ’İyi ki o dönemlerde cezaevindeymişsin’ dedi. Erhan Tuncel’e de anlattım. Erhan Tuncel anketörlük firmasında 6 ay kadar çalıştı. (Hürriyet ve ajanslar)

1038880cookie-checkHayal’in ifadesinde MİT ve BBP

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.