Hayatımız ve Sorular

Sevgili okurlar, sizin de günlük hayatınızda, anlam veremediğiniz hadiseler ya da olaylar oluyor mu? Olduğu zaman, sebeplerini araştırıyor musunuz?
Mesela, çalıştığınız yerde, çalışanların yüzlerinin devamlı asık suratlı olması, işlerini zoraki yapıyor gibi görünmeleri, bir an önce mesai bitse de gitsek hazırlığında bulunmaları sizce nedendir?
Sabahları, bu çalışanlar neden işyerine sallana, sallana ve isteksiz geliyor? Bazen, sanki uykulu gözlerle işe geldiklerini fark ediyor musunuz?
Diğer yandan, mesela, çalıştığınız yerde ne yaparsanız yapın amirlerinizi memnun edemediğiniz olmuyor mu? Sebebini buldunuz mu? Evet diyorsanız bunun için ne yapabildiniz? Ne sonuçlar aldınız?
Her şeyinize kızan, bağıran, her yaptığınızı eleştiren anne – babanıza karşı nasıl bir davranış sergiliyorsunuz? Onları anlamaya mı çalışıyorsunuz yoksa sadece isyan mı ediyorsunuz?
Veya anne – babasınız… İyiliğini istediğiniz çocuklarınıza karşı bütün gayretlerinize rağmen, onlardan hep ters cevaplar alıyorsunuz. Yapma dediklerinizi ya da üzüldüğünüz şeyleri, sanki inadınıza imiş gibi yapmalarına karşı nasıl davranıyorsunuz? Onlara, asi gözüyle mi, yoksa vefasız gözüyle mi bakıyorsunuz?
Bu problemi çözmek için neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Öğretmensiniz… Sürekli ders çalışmayan, problem çıkaran, kendi istikbalini dahi düşünmüyor dediğiniz çocuklar için neler yapıyorsunuz? Onlarla, her şeye rağmen yine de ilgileniyor musunuz yoksa onları bir kenara mı itiyorsunuz?
Dünyada yaşayan milyarlarca insandan birisiniz… Diğer insanların ya da çevrenizdekilerin size ilgi göstermelerini, size değer vermesini istersiniz. Bunun için ne yapmak gerektiğini biliyor musunuz? Sizce bunun için, para sahibi veya makam sahibi olmak yeterli midir?
Aslında, bu hususta günlük hayattan bolca örnek vermek mümkündür.
Fakat sorular epeyce uzadı. Anlayana bu kadar da yeter.
Biliyorum, yazıyı okuyanlar yine eleştirecekler. Hep soruyorsun ama cevap vermiyorsun diye…
Kusura bakmayın fakat benim maksadım size akıl vermek değil, düşündürmektir.
Tabii, yapabiliyorsam…

763630cookie-checkHayatımız ve Sorular

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.