HAYDİ, DAY MER FESTİVALİ’NE

Londra’da faaliyet gösteren Türk-Kürt Dayanışma Merkezi (Day-Mer), bu yıl 16 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 18. Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklarını sürdürüyor.
 
ÇOCUK ŞENLİĞİ

Bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan Çocuk Şenliği, 16 Haziran Cumartesi günü Holmleigh İlkokulunda yapılacak ve 1’de başlayacak.   Day-Mer Kadın Komisyonu ve kadın grubu tarafından örgütlenen Çocuk Şenliği’nin broşürleri okullara ve velilere dağıtılırken, en geniş kesimi katmak için Day-Mer’li kadınlar çalışmalarını sürdürüyor.  Day-Mer Çocuklar Halk Oyunları Ekibi, çeşitli uluslardan dans grupları, palyaço, Balık Arts Çocuk Tiyatro Korosu, Holmleigh Çocuk Flemenko Dans Grubu, yüz ve mendil boyama, zıplama kalesi, çeşitli yarışmalar ve daha bir çok aktiviteyle gün boyu Türkiyeli ve diğer uluslardan çocuklar birlikte eğlenecekler.  Ailelerinde çocuklarıyla birlikte katıldığı Çocuk Şenliği’nde geçen sene veliler için düzenlenen toplantılar bu senede yer alacak.  Çocuklar bir yandan eğlenirken aileler eğitim sistemi, aile içi şiddetin çocuklar üzerine etkisi gibi konularda bilgilenecekler.

TİYATRO, RESEPSİYON VE TOPLANTI

Bu yıl yapılacak bir diğer etkinlik Festival resepsiyonu.  Festivalin tanıtımının yapıldığı ve Day-Mer kurumsal ilişkilerin katılacağı resepsiyon 19 Haziran Salı günü saat 7’de Day-Mer’de yapılacak. 

Çocuk Şenliği’nin yanı sıra gelenekselleşen bir diğer etkinlik tiyatro gösterimi. Bu sene sahnelecek oyunun adı ‘Aymazoğlu ve Kundakçılar’.  Max Frisch tarafından yazılan ve Celal Perk tarafından yönetilen oyun 28, 29 Haziran, 5-6-7-8 Temmuz tarihlerinde sahnelecek.

23 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan ‘Türkiye’de ki güncel gelişmeler’ konulu toplantıya Türkiye’den Evrensel gazetesi yazı işleri müdürü Fatih Polat katılacak.

PARK FESTİVALİ

Yüzlerce Day-Mer üyesi ve dostlarının karınca çalışkanlığıyla hazırladığı ve binlerce göçmen ve yerli emekçinik katıldığı Park Festivali bu sene 1 Temmuz Pazar günü, Clissold Park’da yapılacak.  Sabahat Akkiraz ve grubunun katılacağı festivale ayrıca Burhan Berken, yerli müzik grubu Thirst, Day-Mer Çocuk, gençler ve yetişkinler halkoyunları ekibi ve Grup Anatolia’ya  katılacak.  Festivale ayrıca Savaş Karşıtı Koalisyon, sendika temsilcileri, belediye meclis üyeleri, ve milletvekilleri konuşmacı olarak katılacak.

1090490cookie-checkHAYDİ, DAY MER FESTİVALİ’NE

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.