Haydar Dümen koruma istedi

Edinilen bilgiye göre, silahlı bir kişi Dümen’in Cihangir’de bulunan muayenehanesine girmek istedi.
Dümen’in ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, silahlı kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheli şahıs Beyoğlu Araştırma Büro Amirliği’ne götürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giden Haydar Dümen’in olayla ilgili ifadesine başvurulacağı belirtildi.

TEHDİT ALIYORUM

Olayla ilgili Gayrettepe’deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen Dümen, Cinayet Büro Amirliğinde ifade verdikten sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Belirli mihrakların aleyhinde yayın kampanyası başlattığını ifade eden Dümen, ”Yaklaşık bir aydır ölüm tehditleri alıyordum, konuya ilişkin savcılığa suç duyurusunda da bulundum” dedi.

Dümen, yaşadıklarının çok acı verici bulduğunu belirterek, birilerinin gündem yaratmak için yaptıkları büyük bir oyunun parçası olarak böyle bir oyun oynandığını savundu.

Gazetecilerin, ”Ortada bir taciz iddiası var. Bu olay sizce neden yaşandı?” soruları üzerine Dümen, ”Bu tür suçlamalar, dünyanın en kolay şeyi. Ben taciz yapabilir miyim? Ben taciz yapacak yaşta mıyım? Ben taciz yapacak kimlikte miyim?” diye konuştu.

Dümen, gazeteciler olayın nasıl olduğu yönündeki sorularını da olayın emniyete intikal ettiğini, bu konuda konuşmak istemediğini belirtti.

Bu arada, Haydar Dümen’in muayenehanesine silahlı olarak girmek istediği için gözaltına alınan H.A (27) önce Beyoğlu Araştırma Büro Amirliği’ne oradan da Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilirken gazetecilerin, ”Neden Haydar Dümen’e saldırmak istediniz?” soruları üzerine H.A’nın ”Taciz nedeniyle” diye cevap verdiği duyuldu.

Emniyetteki işlemleri süren ve üzerinde ruhsatsız tabanca bulunduğu kaydedilen H.A’nın polise verdiği ilk ifadesinde, Haydar Dümen’in Cihangir’deki muayenehanesine girebilmek için telefonla hasta randevusu aldığını dile getirdiği bildirildi.
H.A’nın, Almanya’da yaşayan bir arkadaşının eşinin Dümen’in hastası olduğunu ve bu kişinin kocasına Dümen’in kendisini taciz ettiğini söylediğini savunduğu ve arkadaşının telkinleriyle Haydar Dümen’i korkutmak amacıyla bu olayı gerçekleştirdiğini ileri sürdüğü kaydedildi.

1238640cookie-checkHaydar Dümen koruma istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.