Haydi 1 Mayıs’a…

İngiltere’de faaliyet gösteren ATİK-Londra, Day-Mer, Fed-bir, Gik-Der, Halkevi, Kurdish Community Centre (KCC), Roj Woman ve YÇKM’yi çatısında toplayan Türk-Kürt Göçmen Dernekleri Platformu, yaklaşan 1 Mayıs’ta birlikte hareket etmeye davet etti.


1 Mayıs Salı günü saat 12.00’da yapılacak olan yürüyüş, Clerkenwell Green, London EC1 adresinde bulunan Marx Kütüphanesi’nin önünden başlayacak.


Platform açıklamasında şöyle denildi:


“Emperyalist-kapitalist düzen, bütün hızıyla barbarlığı ve vahşetiyle dünya halklarına, işçi sınıfına, ezilen halklara saldırmaya devam ediyor. Emperyalist savaş ve işgal, uşaklarının yardımıyla yayılarak devam ediyor, yüzbinlerce insan öldürülüyor. Bu durum işçi sınıfı ve ezilen halkların ortak, enternasyonel mücadelesini daha da önemli kılıyor.”


Day-Mer adına açıklama yapan Ahmet Sezgin de İngiltere’de anti terör yasalarıyla hakların gaspedilmesinden yakınarak  İngiliz işçi sınıfının 1 Mayıs’a olan ilgi ve duyarlılığının giderek arttığını söyledi…


Gik-Der Başkanı Hatice Güden de dünya halklarına ve göçmenlere karşı yapılan saldırıların önüne geçilebilmesi için 1 Mayıs’ta ortak bir ses ile meydanlarda olmak gerektiğini söyledi.


Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu adına konuşan Deniz Kara ise Türkiye’de şiddetinin giderek arttığını vurgulayarak, “Demokrasinin yeniden yeşerebileceği bir ortam olabilmesi için işçilerin alanlarda olması gerekiyor” dedi. 


İLGİLİ ARAŞTIRMA: ÖRGÜTLÜ EMEK MÜCADELESİ

802000cookie-checkHaydi 1 Mayıs’a…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.