Haydi Bengü’yü kurtaralım

KKTC Temsilciliği’nin çağrısı aynen şöyle:

“Halkımız ve Sivil Toplum Örgütlerimize Çağrı

Yakalandığı Acute Lymphoblastic Leukaemia hastalığı nedeni ile hayatta kalmak için tek şansı bir kemik iliği/kök hücre nakli olan 34 yaşındaki genç Kıbrıslı Türk kardeşimiz Bengü Shail’e ilişkin haberler ve yardım çağrıları gerek gazetelerimiz gerekse internet aracığıyla bir süredir halkımızın dikkatine getirilmektedir.

Dünya çapında 15 milyon insanın kayıtlı olduğu donor listelerinde Türk/Kıbrıslı Türk donörlerin sayısının oldukça az olması, ne yazık ki genç kardeşimiz Bengü’nün uygun iliği bulma ihtimalini oldukça düşürmektedir.

Konuya ilişkin olarak “hepimiz kanser için bir tedavi istiyoruz. Benim durumumda, tedavi doktorların elinde değil, benim toplumumun elinde” diyen Bengü, kendisine bir yaşam şansı vermesi için soydaşlarımızın birkaç saatini ayırması yönünde halkımıza çağrıda bulunuyor.

Bu bağlamda tüm toplumumuz ve sivil toplum örgütlerimizin, konuya duyarlılık göstererek konuyu en geniş şekilde duyurmaları ve16-49 yaşları arasındaki herkesin 16 Aralık tarihinde 14:00-18:00 saatleri arasında 311 Fore Street, Edmonton, N9 0PZ adresine giderek kayıt yaptırmaları Bengü’ye yeni bir hayat verebilmek adına büyük önem arzetmektedir.

Bu hayati konuya ilişkin olarak halkımız ve tüm sivil toplum örgütlerimizin gerekli hassasiyeti göstereceğine ilişkin güvenimiz tamdır.

KKTC Londra Temsilciliği”

845840cookie-checkHaydi Bengü’yü kurtaralım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.