Haydi TurkishFest’e

4-5 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan TurkishFest ücretsiz olacak. Etkinlikler arasında Türk müziği, Türk sanatı ve Türk mutfağından örnekler sunulacak. Festival süresinde otuzun üstündeki satış standlarında Türk yiyecek ve içecekleri, kitap, müzik kaset ve CDleri, Türk el işlerinin yanısıra diğer çeşitli Türk ürünleri de satışa sunulacak.

TURKISH FORUM UK, Başkan Yardımcısı gazeteci Birol Yiğitcan ve Festival Organizatörü Evrim Laws Festival’in asıl amacını, “İngiltere’deki Türk imajını daha pozitif bir noktaya getirmek, Türk kültürünü tanıtmak ve toplumumuzun buradaki toplumla entegre olduğunu göstermektir. İnsanımızın kebapçılıktan başka birşey yapamadığı imajını ortadan kaldırmaktır” diye açıkladı.

Festival gelirleri, ‘Help A London Child’ ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adlı vakıf kuruluşlarına bağışlanacak TurkishFest geleneksel olarak her yıl yapılması planlanıyor.

Festival’de ayrıca Türkiye Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile, Türk Devlet Operası sanatçılarından oluşmuş Turkish Golden Trombone Grubu da yer alacak.

1094000cookie-checkHaydi TurkishFest’e

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.