Hayret! Bush ‘iyi yasa’yı destekledi…

Bush, Senato’nun önümüzdeki hafta bu karmaşık sorunu müzakereye başlamasından önce, haftalık olağan radyo konuşmasında, ”Amerika bir göçmenler ulusudur, ancak biz aynı zamanda kanunları olan bir ulusuz ve göç hakkındaki kanunlarımızın reform görmesi gerekmektedir” ifadesini kullandı.

11 Eylül saldırıları planlarını alt üst etmeden önce, göçmenler konusunu başkanlığının önceliklerinden biri ilan eden ve ”Amerikalıların istemediği işlerde çalışmayı kabul eden” kaçak çalışanlarla ilgili düzenlemeler getirmeyi planlayan Bush, ”Amerikalı işverenlerle yabancı işçilerin isteklerini meşru zeminde çakıştırmak söz konusudur” dedi.

Bush, ”Amerikalıların istemediği işlerde çalışan, ağır işler yapan ve ülke ekonomisinin canlılığına katkıda bulunanların bu insanlar olduğunu hatırlamamız lazım. Reform aynı zamanda yasadışı göçle mücadeleyi de güçlendirecek” ifadesini kullandı.

Bush’un tarım, inşaat ve hizmet sektöründe ucuz iş gücüne ihtiyaç duyan şirket yöneticilerini memnun etmeye çalıştığı, ancak partisinin en muhafazakar kesimini kendi aleyhine çevirme riskiyle karşı karşıya bulunduğu belirtiliyor.

Bush’un sıcak baktığı tasarı, kaçak işçilerin, Amerikalı işverenlerinin aynı işi yapacak bir Amerikalıyı bulamadığını ispatlaması halinde ABD’de 6 yıla kadar kalabilmelerine olanak sağlıyor.

Ancak Senato’daki Cumhuriyetçi çoğunluğun lideri Senatör Bill First, gelecek haftaki müzakerelerden önce, kaçak işçilerin durumunu düzeltmeden sınır güvenliğini artırıcı önlemler alma tehdidinde bulunuyor.


 

1125600cookie-checkHayret! Bush ‘iyi yasa’yı destekledi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.