Hayırlısı

Pazar günü televizyonun başından ayrılmazı ilçe halkı, çakılı dururlardı. Çevre halkta tabi ki.
Kırkpınar yağlı güreşlerinin akabinde çoğu pehlivanlar Dirmil güreşlerinde rövanşını almak veya galibiyetini pekiştirmek için er meydanına çıkarlardı.
Aralıksız devam eden, festival havasında geçen, herkesimin hoşlandığı, temaşaya bayıldığı, en ünlü pehlivanları görmenin doyumsuz hazzını duyuyordu birçok insan.
Tabi ki buda kolay değildi. Dirmil de güreş işleriyle ilgileneler bunu biliyor.
Belki de yeni belediye başkan ilk bu konuya değindi. İlçe adına çok önemliydi. Tanıtım yapılıyordu. Yağlı pehlivan güreşleri sayesinde ilçemiz reklam oluyordu lakin belediyeye de büyük oranda da kamburdu.
Maddi yönden çok zordu.
Dirmil güreşlerinin eksisini, artısını değerlendirildiğinde yapılmaması yönünde ağırlık basıyordu geçen yıldan zaten. Uygulamayla sorumlu olan belediye başkan ve ekibinin doğru karar verdiğini düşünüyorum.
İnsan normal günlük hayatında zarar gördüğü halde, zararın üstüne gider mi? Gitmez. Bilerek, görerek paraların zararına organizasyon olmamalı.
Güreşin yapılmaması eksiklik midir?
Böyle diyenler olabilir. Güreş yok, biz böyle hayata alışık değiliz diyenlere başkan hazırlığını yapıyordur. Yapıldığını da bizzat işittim.
Daha verimli, belediyeye yük olmayan, aynı zamanda belediyenin kasasından para çıkmasının aksine destekleyici bularak belediye harcayan değil, kazanan olacak.
Zararına değil, karına yapılacak organizasyon.
Halkımızın bilgi eksikliğinden olacak ki, güreşin yapılmamasına kızanlar olabilir. Şu haliyle güreşin yerini tutacak organizasyonla Dirmil iyi açılım yapacağını düşünüyorum.
Güreş sporunun bizim insanımızda bambaşka yeri var ama göz göre göre de zarara razı olunmamalıdır.
Temmuz ayının son günlerinde yapılacak olan organizasyon sayesinde Dirmil daha çok tanınacaktır.
Burada akil kişilerden oluşan ekiple çalışılırsa daha verimli olur. Etkinliklere bakıyorum, asıl bu tür etkinlikleri insanlara duyuracak olan kurumu veya temsilcilerini birçok organizatör atlıyor.
Yaptıklarımızın sesinin duyulmasını isteriz. O zaman medya mensuplarını davet etmeniz iyi olur. Geçenlerde de yazdım. Bir yerde bizi medya görmüyor diye etkinliğin organizasyon sorumlusu söylüyordu.
Sosyal olaylarda ve aktivitelerde iletişim araçları ve kurumları çok önemlidir. Önce halkımıza kısaca yapılacaklar ve güreşin yerine neyi ikame ettik bunun belki anlatılması gerekiyor.
Bu konu ferdi yani sadece kişiyi ilgilendirmiyor.
Dirmil’i ve Dirmil halkını ilgilendiriyor. Dirmil kazansın istiyoruz. Tüm ülkemizi tanıtma imkânımız olsa keşke.
İnsanların belki yapılacak olan organizasyon hoşuna gidecek. Fikirlere, düşüncelere açık olmakla kaybetmeyiz. Alternatiflere de kapımızı açmalıyız.
Geçen yıl ki güreş sonucunda açıklanan meblağlar, kazanmayı bırak, hedeften büyük sapma olduğunu hepimiz işittik.
Kendimiz hesabımızı ne kadar ince hesaplıyorsak, makamda bulanan başkanda elbette sermayeyi boşa harcamamalıdır.
İşte insanımızın en önemli özelliğini burada da görüyoruz. Zarar açıklanınca, keşke güreşler yapılmasın diyenler, birden güreş yapılmalıydı der gibi gördüm.
Yağlı pehlivan güreşimiz gelenekselleşmişti, geleneksel olmak zordu. Şunu unutmamak gerekir, borca batmak daha zordur. Para olmayınca işlerin yürümediğini biliyoruz.
İşçilerimizin sigortasının yatması, maaşlarını almaları bence daha önemlidir.
Bu sene Dirmil güreşleri olmayacak, olmaması son değildir. Her şeyi güreşe de endekslemek doğru olmaz. İlla ki güreş olmalı mı diye soracak olursak?
Getirisi yoksa olmasa daha iyi olur deriz.

740450cookie-checkHayırlısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.