Hayvan hakları eylemcilerine sert önlem

Hükümet, hazırladığı yeni yasa tasarısı ile ‘Huntingdon Life Sciences’ araştırma merkezine yönelik protestoların ölçüyü kaçırması durumunda protestoculara 5 yıla varan hapis cezasıyla yüz yüze kalabileceğini duyurdu.


Hayvan hakları savunucularına karşı yeni tasarının yasalaşması ile “Organize Suç” ve “Polis Yetki” yasalarının da etkileneceği belirtildi. Polis yeni tasarıyla, protestocuları organize suçlu sanığı olarak kolaylıkla gözaltına alabilecek.


Tasarı, bilim adamları ve Araştırma Merkezi’ne yönelik saldırılar arasında, “Duvar yazısı, küfürlü e-posta mesajları, telefon tehditleri, sahte bombaları” da suç arasında gördü.


Tasarının protestoların “ekonomik çıkarlara zarar verdiği” gerekçesiyle  hazırlandığını belirten hükümet sözcüsü, “Protesto yapılan laboratuvarlarda AIDS’ten Alzheimer’e karşı araştırmalar yapılıyor” açıklamasında bulundu.


Tasarıyı memnunlukla karşılayan polis yetkilileri de geçen yıl Huntingdon Life Sciences ve araştırma merkezine bağlı Doğu  Staffordshire’daki domuz çiftliğine 450, çiftlik çalışanları ve onların araçlarına da 100’den fazla saldırı yapıldığını açıkladı.


Araştırma Merkezi’nin bulunduğu  Cambridgeshire’daki polis yetkilileri de; bölgesinde hayvanları koruma aktivistlerine yönelik olarak 2000’den bu yana yaklaşık 35 bin saatlik mesai harcadıklarını ve 2001’de Araştırma Merkezi Direktörü Brian Cass’ın maskeli üç eylemci tarafından beyzbol sopalarıyla dövülmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu belirtti.

777860cookie-checkHayvan hakları eylemcilerine sert önlem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.