Hayvanlar ve bitkiler; ayaklanın insan geçinenlere karşı…

Nobel kadar kıymetli olan alternatif Nobel ödülü… Negatif doğa katillerine, şer güçlerine kapak olacak, pozitif bir evrensel ödül…
Hayvanlara da, bitkiler için hazırlanan yokoluş kaderini biçen, köpeği de ağaç gibi biçen, kendine doğanın tek hakimi rolünü biçen, hayattan alacaklı, kafa atılası kafanın, tasma takılma, barınaklara kapatılma, budanma ve biçilme zamanı şimdi… Kesilen ağaç dalı sayısınca kafaları kesilesiceler, hayatı kendi aralarında parselleyen hayasızlar, siz hangi kötülükler gezegenizden geldiniz ve nasıl sindiniz hayatımıza?
Enerji lazım diye dereleri HES’leyen, termik santralleri, doğanın göbeğine sızıp! sıvalayan, kimyasal depolamaları cennet bölgelere yuvalayan, halkın santralini attırası santralleri jeostratejik yerlere yöre halkıyla beraber gömen, gömülesi zihniyet;
GAP’ı gaptırmış, elektriğinin şalterini dışarıya yaptırmış, enerjiyi, benzin, mazot, doğalgaz, elektrik kılığında, halkına en pahalı fiyatla geçiren, kanunsuz ve rotayı saptırmış zihniyet, şimdi de tutmuş, hayvan hakları kanunu adı altında kanun tasarısı geçirmiş. İnsanını da hayvan yerine koymaya alışkın kafaya hayvan hakkı ne ola ki?
İnsanı buna razıysa, high one’a hak gaspetmek düşer! Kimin umurunda? Nasılsa sürünün kışlık kömürleri dağıtıma hazırdır. Yandaş nasılsa ısıtılır da, sonunda kimin suyu ısınır bilinmez… İnsanını üşüttüren kafa, hayvanı korur mu hiç?
İncelikle yazılmış hesaplı tasarı, hayvan haklarının, gaddar kanun koyucunun bokyedibaşı kadrosundan olan danışıklı danışmanlarınca, haklanası insan müsveddelerinin inisiyatifine bırakıldığını gösteriyor ki, asıl hayvanlık bu olsa gerek… Yani kendilerinin de haklarını kısıtlıyorlar bir nevi… ve halkı uyuttuklarını sanarlarken, uyutuluverecekler haberleri yok.
Hayvanların haberi bile yok, yasa tasarısında hayvanseverlerin tepkisini çeken madde şöyle: “… Bu sebeple bakımevlerinde kısırlaştırılıp aşılandıktan sonra kayıt altına alınan sahipsiz hayvanların, hayvan bakımevlerinde yeterli yer olmadığı takdirde sahiplendirilinceye kadar, oluşturulacak olan sahipsiz hayvanlara doğal hayat parkında bakılması için düzenleme yapılmıştır.” Ne kadar şanslı hayvanlar bunlar, istibdat rejiminde istiklalleri var en azından, istikballeri olmasa da… Okul yapmayı israf sayarlar, barınak yapmaya, hapishane yapmaya teşnedirler… Negatif enerjileri kaç paralık bunların? Köpek kadar sadakatleri var mı sahiplerine? Kuyruk sallamaları kime?
Ayrıca kanun teklifinin gerekçeli 6’ncı maddesinde, “Bir canlının, sahipsiz veya güçten düşmüş olması, onun ölüm nedeni olamaz, olmamalıdır” denmesine rağmen, kanuna eklenmesi amaçlanan maddede, güçten düşmüş hayvanların acısız şekilde “uyutulması” öneriliyor.
Uyuttuğunuz yetmedi mi be insanoğlu insanlar?
O zaman yaşlıları da uyutun… Hadi sıkıyorsa uyutun hadi Hayrettin Karaca’yı yaşlı diye… Kimin enerjisi kimi haklayacak görün… Şimdiden görün kaç paralık enerjiniz var mutlak pozitivizm karşısında?

762040cookie-checkHayvanlar ve bitkiler; ayaklanın insan geçinenlere karşı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.