Hayvanlara saldırılarda artış

”Ölüm tarlaları” başlıklı haberde, işlenen suçlar arasında yaban tavşanlarının köpekle kovalanması, koruma altındaki kuşların zehirlenmesi, yine koruma altındaki bazı kuşların yakalanıp kafes kuşu olarak satılması gibi suçları sayfalarına taşıdı.

Polis kayıtları, vaka sayısının geçen yıl 2,177’den 5,854’e tırmandığını gösteriyor. Soruşturulan suçlar arasında porsukların itlaf edilmesi, nadir kuş türlerinin yuvalarına hasar verilmesi, yumurtalarının çalınması, geyiklerin avlanması da yer alıyor.

Suçların büyük bölümü kırsal kesimde meydana geliyor.

The Independent on Sunday’e göre, istatistikleri asıl çarpıcı kılan gelişmenin ise, bu suçlara ilişkin verilerin çiftlik hayvanlarıyla evcil hayvanları kapsamıyor olması.

2008 yılında soruşturma birimleri, İngiltere ve Galler’de 140 bin havyana eziyet vakasını incelediklerini söylüyor. Burada da, son beş yılda yüzde 30’un üzerinde artış var.

En vahşi görülen uygulamalardan biri ise porsukları hedef alıyor.

Independent, yuvalarından çıkarılan porsukların köpeklerle kavgaya tutuşmaya zorlandıklarını, çiftçiler ve mülk sahipleri tarafından tüfekle vurulduklarını aktarıyor.

Gazete, ”köpeklerin dövüştürüldüğü” vaka sayısının son beş yılda 10 kat arttığını kaydederken, polisin hayvanlara karşı işlenen suçları önlemek için geniş kapsamlı bir operasyon hazırlığında olduğunu belirtiyor.

825990cookie-checkHayvanlara saldırılarda artış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.