Hayvansever aktivist suçsuz bulundu

Orta Doğu’ya gemilerle ihraç edilen hayvanların kötü koşullarda nakledildiği iddiasıyla bu sevkiyatı durdurmak için eylem yapan 42 yaşındaki Ralph Hahnheuser, beraat etti.

Ralph Hahnheuser, 2003 yılında ihracatı engellemek için Suudi Arabistan’a gönderilmek için bekleyen koyunların ağılına gizlice girerek hayvanların yemine domuz eti karıştırmış, sonra da bu olay sırasında çektiği video görüntülerini basına vererek Suudileri’in koyunları “haram” olduğu gerekçesiyle reddetmesini sağlamaya çalışmıştı.

Geelong County Court’ta yargılanan Ralph Hahnheuser, jüri tarafından suçsuz bulundu. Karar, hayvan hakları savunucuları tarafından sevinçle karşılandı.

Öte yandan iki yıl önce yasaklanan canlı hayvan ihracatı tekrar serbest bırakıldı. NSW Hayvan Hakları Savunucuları Sözcüsü Mark Pearson, mahkeme kararının, canlı hayvan ihracatının tekrar serbest bırakılması ile aynı zamana rastlamasının anlamlı olduğunu söyledi. Pearson, “Hükümet, kendi yaptığı araştırma sonunda yaz sıcağında Orta Doğu’ya canlı hayvan ihracatını yasaklama kararı almıştı. Şimdi bu ihracat tekrar serbest bırakılıyor” dedi.

Hahnheuser, Güney Avustralya’daki Animal Liberation Grubu’nun liderliğini yapıyordu.

FOTOĞRAF: Ralph Hahnheuser

1105770cookie-checkHayvansever aktivist suçsuz bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.