19.2 C
Istanbul
Thursday, March 28, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Moody’s’in not kararına tepki

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Moody’s’in not kararına tepki

Hazine ve Maliye Bakanlığı, uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu BA3’ten B1’e düşürmesine tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Moody’s’in aldığı kararın Türkiye ekonomisinin temel göstergeleriyle bağdaşmadığı vurgulandı. Bu nedenle uluslararası derecelendirme kuruluşunun analizlerinin nesnelliği ve tarafsızlığı açısından soru işaretleri yarattığı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında, not indirimine gerekçe olarak gösterilen nedenlere de açıklık getirildi. Açıklamada, Türkiye’nin borçlarının rezevlerinden 2,6 kat fazla olduğu eleştirisi getiren Moody’s’in bu oranın daha fazla olduğu gelişmiş ülkelere, Türkiye’nin üzerinde not verdiği hatırlatıldı.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ve şeffaflığına yönelik eleştirilere ise, “Türkiye’nin dalgalı döviz kuru, sermaye akımlarının serbestliği ve girişimcilerin desteklenmesine yönelik ekonomik politikalardan dün olduğu gibi bugün de asla taviz vermeyeceği” hatırlatılarak yanıt verildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin uzun dönem kredi notunu “Ba3″ten “B1’e düşürdü, görünümü de “negatifte” tuttu.

2307550cookie-checkHazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Moody’s’in not kararına tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.