İhbara kulak asmadıkları kesinleşti

Dink cinayetine ilişkin gelişmeleri “çok düşündürücü ve tehlikeli” olarak nitelendiren CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan’a yüklendi: “Bu kadar olay yaşanıyor, Sayın Başbakan Habeşistan’a gidiyor, Habeşlileri kurtarma peşinde. Soruyorlar o da ‘derin devlet’ yanıtları veriyor. Derin devleti bıraksın da ‘Kerat Cetveli’nin gereğini yerine getirsin.”


BÖYLE REZALET GÖRMEDİM


CHP’Lİ Ali Topuz: “İhbarın gereğinin yapılmaması konusunda hem idari hem siyasi bir zaafiyet olduğu açıktır. Ben ömrümde böyle rezalet görmedim. İhbar oluyor, İstanbul Valiliği Dink’i çağırıp uyarıyor. Ama koruma ve suikastın örgütlenmesini ortadan kaldırma konusunda hiçbir şey yapılmıyor. Bu hükümetin yüzkarasıdır. İçişleri Bakanı niçin vardır, ne iş yapar, neden o makamda oturmaktadır? Emniyet Genel Müdürlüğü’nün görevi sadece salı günleri bilgilendirme toplantısı yaparak toplumu aldatmak değildir. İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürü görevden alınmalı. Bakan Aksu derhal istifa etmeli veya Meclis onu düşürmelidir.”


AKP’DEN AKSU’YA DESTEK


TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut: Söylentilerle hareket etmek doğru değil. Mülkiye müfettişlerinin soruşturması tamamlanmadan ihbar tartışmasıyla ilgili yorum yapmak doğru olmaz. Bunlar hep iddia. Ortaya kanıt çıkarılması lazım. Herkes birbirini suçluyor. Bu şekilde ciddi ihbarların kolay kolay emniyette, mülki idarede kulakardı edilmesi mümkün değildir. Bir görevlinin bunu yok sayması düşünülemez.


GÖZYAŞINA BAKILMADI


AKP Ankara Milletvekili Nur Doğan Topaloğlu: Eski bir vali ve mülkiye müfettişi olarak çok titiz davranıldığını görüyorum. Gerçekliği tartışılır bilgilerle konu abartılıyor. Oysa kimsenin gözünün yaşına bakılmadı. Hükümet müfettiş soruşturması sürerken bile, müfettişler objektif davranabilsin diye görevden almalar yaptı. 10 yıl Danıştay hakimliği yaptım. Savcı iddia eder, ama iddia safhasında idarenin işlem yapması kolay değildir. Abdülkadir Aksu’nun da kesinlikle bir ihmali olamaz.


(AKŞAM A. Rezzak ORAL- Bülent SARIOĞLU)

1038490cookie-checkİhbara kulak asmadıkları kesinleşti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.