'HBOS'un kurtarılması riske girdi'

İngiltere'nin ciddi ulusal gazetesi The Guardianbu sabah "HBOS'un kurtarılması tehlikede" manşetini attı.


"Lloyds TSB bankasının zora giren emlak kredi bankası HBOS'u kurtarmasını öngören ve arabuluculuğunu hükümetin yaptığı anlaşmanın sonuçlanması, HBOS hisselerindeki keskin düşüşün ardından dün gece tehlikeye girdi" diyen gazetenin değerlendirmesi şöyle:


"Piyasacılar iki hafta önce bu anlaşmanın duyurulmasından bu yana HBOS hisselerinde çöküş yaşanması nedeniyle Lloyds'un İskoçya merkezli bu banka için çok fazla para ödediğinden kaygılı. HBOS hisseleri 1 Eylül'den bu yana yüzde 38,5 değer kaybetti. Dün bu banka Londra Borsasında yüzde 13 ile en çok değer kaybeden şirket oldu. HBOS'un piyasa değeri şimdi 6,4 milyar sterlin, oysa Lloyds TSB bu banka için 9,8 milyar sterlin vermeyi kabul etmişti. Önde gelen bir yatırımcı dün gece yaptığı açıklamada piyasanın bu anlaşmanın gerçekleşeceğine inanmadığını söyledi."


BROWN'UN BEKLENTİSİ


The Financial Times da "Brown, HBOS anlaşmasının süreceğinde ısrarlı" haberinde şu yorumu yaptı:


"Gordon Brown, HBOS'un devrine ilişkin kuşkular karşısında bu anlaşmanın sonuçlanmasını beklediğini söyledi. Lloyds'un HBOS için önerdiği fiyat ile piyasa değeri arasında yüzde 30'luk bir fark oluşmuş durumda. Ancak bir bankacılık uzmanı, borsadaki mevcut fiyat hareketinin anlaşmanın yeniden müzakere edilmesi ya da iptal edilmesi sonucunu getirebileceğini söylüyor."


The Financial Times ayrıca Lloyds ve HBOS hissedarlarının da bu anlaşma konusunda söz sahibi olduklarını ve bu konuda bir oylama yapacaklarını aktardı.


HİSSEDARLARIN TAVRI


The Times'ın manşeti de Lloyds-HBOS anlaşmasına ilişkin kaygılara ayrıldı. "Brown'dan banka kurtarmaya destek savaşı" başlığındaki haber şöyle:


"Başbakan Gordon Brown, Lloyds TSB'nin HBOS'u devralmasını öngören 12 milyar sterlinlik kurtarma planının çökmesini engellemek için mücadele ediyor. HBOS hisseleri borsada en düşük seviyeyi gördü. HBOS ve Lloyds'da hisseleri olan büyük bir yatırımcı, Times'a yaptığı açıklamada 'Piyasa bize bu anlaşmanın mevcut haliyle gidemeyeceğini söylüyor.' dedi. Hissedarlar önümüzdeki ay bu anlaşmayı oylayacaklar. Bir bankacılık uzmanı ise şunu söylüyor: 'Ben bir Lloyds hissedarı olsaydım bu anlaşmaya hayır derdim.'"

815710cookie-check'HBOS'un kurtarılması riske girdi'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.