ÇHD’den akademisyenlere destek

ÇHD açıklaması aynen şöyle:

KATLEDİLEN BİR HALKIN YANINDA OLMAK SUÇ DEĞİL ONURDUR!
AKADEMİSYEN DOSTLARIMIZIN ONURUNA ORTAK OLACAĞIZ!

Akademisyenler tarafından ilan edilen ve devlet terörünün teşhirini içeren bildirinin akabinde, iktidar eliyle bilinçli bir şoven histeri dalgası yaratılmış olup, hedefine bu kez de ilgili bildiriye imza atan akademisyen dostlarımız konulmuştur. Bugün birçok ilde ve üniversitede; istifaya zorlanma vakalarının yaşandığı, disiplin soruşturmaları ve terör suçlaması içerikli ceza soruşturmalarının açıldığı ve hatta linç hedefleyen bir takım eylemlerin örgütlendiği görülmekte.

Buradan tüm kamuoyuna ilan ediyoruz; bugün yaratılmak istenen korku çölünün ortasında sesini çıkarmaktan kaçınmayan, hayatı ve halkların kardeşliği özlemini savunan, konuşmak bir yana nefes almanın dahi üzerine çöreklenmiş olan bu faşizm ortamında ses çıkarmaktan geri durmayan onurlu ve vicdan sahibi akademisyenlerin yanındayız. Zulmün karşısında sessiz kalıp suç ortağı olmak yerine, karşı durarak onuruna sahip çıkan herkesin yanındayız.

Bugünün kana bulanmış ortamında; cenazelerimizi buzdolaplarında bekletmemizin dayatıldığı, ölümüzü sokaktan kaldırmak için binlerce kurşunun hedefi olduğumuz bu anlarda, insanlarımız infaz edilirken, TOMA’lar, panzerler insan çiğnerken ve bütün bunların emperyalist kapitalist bir iktidar savaşının tanıdığımız, bildiğimiz kirli, midemizi bulandıran, iliklerimize kadar tiksindiğimiz politikalarının bir ürünü olduğunu bilirken, bütün bunların karşısında duran en cılız sesten, en güçlüsüne hepsinin yanındayız.

Bugüne kadar adliyelerde, karakollarda, mahallelerde, sokaklarda, onurun ve özgürlüğün mücadelesinin yürütüldüğü her yerde olduk, bundan sonra da olacağız!
Yarınlara alnımız açık, başımız dik gitmek için, bugünün muktedirlerinin suç dediği ne ise üstleniyoruz! Ve bundan onur duyuyoruz!
Ey muktedirler;

Bugüne kadar bu coğrafyada, korku ile, işkence ile, hapisle, dayakla, kurşunla, kanla sindirmek, bastırmak, imha etmek istediğiniz kim var ise avukatıydık ve bundan sonra da öyle olacağız.

Hangi meslek grubundan olursa olsun, hangi yaştan, hangi cinsten, hangi mezhepten olursa olsun, halkımızın yanındayız. Sindirmenize, ezmenize, çiğnemenize izin vermeyeceğiz.

Hiç heveslenmeyin; tarih sizi yazmayacak! Siz tarihin çöplüğünde kokuşmuş birer omurgasızlık müsveddesi olarak kenara atılacakken, tarih; Berkin’i yazacak, Ali İsmail’i, Ethem’i, kıyıya vuran Aylan bebeği, cenazesi buzdolabında bekletilen Cemile’yi, Suruç’ta, Ankara’da, Sultanahmet’te katlettiklerinizi ve elbette bu karanlıkta ses çıkartan, direnen, kafa tutanları, eninde sonunda sizi devirip geçenleri yazacak.

Biz bu tarihi yazanların, yazılmasına katkı sunanların, ister adliyede ister sokakta, ama nihayetinde kavgada saf tutanların yanındayız, yanında olacağız.
Faşizme karşı mücadeleden yana saf tutan tüm kamuoyuna tekrarla çağrımızdır:

ÇHD, tüm şube ve temsilcilikleri ile, bütün hukuki bilgisi, direnci ve mücadele isteği ile bu kavganın safındadır. Bu coğrafyada direnen kimse yalnız değildir. Çünkü yarınlara giden yol budur ve bu onur hepimizindir!

1475410cookie-checkÇHD’den akademisyenlere destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.