HDP 4’üncü olağan kongresinde: Halklar kazanacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 4’üncü olağan kongresini “Geleceğe yürüyoruz” sloganıyla ve geniş bir katılımla Ankara’da gerçekleştiriyor.

HDP 4’üncü Olağan Kongresi, “Geleceğe yürüyoruz” sloganıyla Ankara Spor Salon’unda, geniş bir katılımla gerçekleştiriliyor.

Katılımcılar sabah 05.00’ten itibaren 3 ayrı arama noktasından geçerek salona girdi. Kongre salonuna “Güçlü yerel demokrasi ve yerinden yönetim”, “Kadına şiddete son”, “Doğanın sömürüsüne son, ekolojik toplum ve yaşam”, “Tecride son”, “Ya kanal ya İstanbul”, “Tüm inançlara özgürlük, Alevilere eşit yurttaşlık”, “Çocuk istismarına, tacize ve tecavüze son” gibi Türkçe, Kürtçe ve İngilizce pankartlar asıldı.

Kongreye yurtiçinden ve yurtdışından pek çok konuk katıldı. HDP’nin bugüne kadar gerçekleştirdiikleri arasında en geniş katılımlı yabancı delegasyonun yer aldığı kongreye 28 farklı ülkeden konuk katıldı. 1018 delegeni katıldığı ve bir gün sürecek olan kongrede HDP eş genel başkanları ve 100 asil, 50 yedek olmak üzere 150 kişilik Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu, Uzlaştırma Kurulu gibi yetkili organlar seçilecek.

“HDP KAZANACAK, HALKLAR KAZANACAK”

Kongrede açılış konuşmasını HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış yaptı. Barış, “Bu buluşma herkese cevap olacak şekilde güçlü bir çıkış olacaktır. Tarihin bu önemli kavşağında Serhat’tan Amed’e, Karadeniz’e, Avrupa’dan Avustralya’ya ve tüm Kürdistan’a selamlarımızı gönderiyoruz. Bütün yoldaşlarımızı bir kez daha selamlıyoruz. Sizlere sözümüz olsun ki HDP kazanacak, halklar kazanacak” dedi.

2388910cookie-checkHDP 4’üncü olağan kongresinde: Halklar kazanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.