HDP dört kişiyle İmralı’ya gidecek

Çözüm sürecinde 6-7 Ekim olayları ile birlikte yaşanan tıkanıklığın ardından yapılacak ilk İmralı ziyareti öncesi HDP heyetinin hangi kişilerle adaya gideceği netlik kazanmaya başladı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, HDP’nin Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık’ın heyete dahil olmasına yönelik talebine karşın, İmralı heyetine yalnızca Dicle eklenecek. Böylece HDP adına Öcalan’ı 30 Kasım günü HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Hatip Dicle ziyaret etmiş olacak. HDP ise 30 Kasım ziyaretinde Bağrıyanık’ın heyette yer alması için hükümet kanadıyla çeşitli görüşmeler yürütüyor.

Cuma günü heyette kimlerin yer alıp almayacağının resmen açıklanması bekleniyor. Öte yandan bugüne kadar HDP heyetinin uyguladığı görüşme trafiği dışında yeni bir gelişme de yaşandı. Sürecin başından bu yana İmralı ziyaretinin ardından Kandil’e giden HDP heyeti, bu kez İmralı öncesi Kandil’e gidecek. Bu doğrultuda HDP heyetinde yer alan İdris Baluken, bugün Kandil’e gidecek. Kandil’de KCK silahsızlanma konusunun masaya yatarılması, KCK’nin taleplerinin pazar günü Öcalan’a aktarılması bekleniyor. NAMIK DURKAN / Milliyet

1437480cookie-checkHDP dört kişiyle İmralı’ya gidecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.