HDP Eş Başkanı Buldan: CHP’ye oy vermeyi sindiremeyen 200 bin seçmenimizi sandığa taşıyacağız

Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’da 23 Haziran’da tekrarlanacak seçimde Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu’na tam destek verme konusunda net olduklarını ve artık sahaya da ineceklerini söyledi.

31 Mart’ta “CHP’ye oy vermeyi sindiremeyen” 200 bin seçmenlerini sandığa taşıyacaklarını belirten Buldan, “Hakkında şüphe ve soru işareti olmaması gereken en net parti HDP’dir” dedi.

Pervin Buldan, HDP’nin, tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde açık ve net bir tavrı olduğunu vurguladı. Buldan bu tavrı da, “AKP’ye kaybettirmek ve demokrasi güçlerinin kazanması” olarak açıkladı.

Buldan, önümüzdeki hafta HDP olarak İstanbul’da eş başkanlar dahil sahada çalışmaya başlayacaklarını kaydetti.

HDP Eş Genel Başkanı partisinin salı günkü grup toplantısında, İmamoğlu’nun seçimi “250 bin farkla alacağını” söylemiş, bu açıklama kimi çevrelerde “ikna edici” bulunmamıştı. Ayşe Sayın / BBC Türkçe, Ankara

Buldan’ın, son günlerde merak edilen bazı konularla ilgili olarak BBC Türkçe’nin de bulunduğu bir grup gazetecinin sorularına verdiği yanıtlar için lütfen linki tıklayınız: https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48464774

2303380cookie-checkHDP Eş Başkanı Buldan: CHP’ye oy vermeyi sindiremeyen 200 bin seçmenimizi sandığa taşıyacağız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.