HDP Eş Başkanı Sancar: HDP eninde sonunda, çok geç olmadan bu ülkenin yönetimine ortak olacak

Sancar, “HDP umutla, inançla, kararlılıkla yürüyor. Büyüyerek bu yolu yürümeye devam edecek ve eninde sonunda, çok geç olmadan bu ülkenin yönetimine ortak olacak. Bunu böyle bilsinler” dedi.

“İktidarın düşmanlık politikalarıyla varmak istediği yerin farkındayız, o tuzağa düşmeyeceğiz, asla nefret dilini kullanmayacağız.”

BAHÇELİ: BAŞSAVCILIK İNCELEMESİ ÖNEMLİ

Öte yandan partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, terör örgütü PKK’yla irtibatı, iltisakı ve ittifakı meydanda olan HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir” dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

“Başsavcılık inceleme sonucunda, HDP’nin faaliyetlerinin ‘terör eylemlerinin odağı’ haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek, nihayetinde hazırlanan iddianame Anayasa Mahkemesi’ne sunulacaktır. Siyasi partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesi’nce kesin olarak karara bağlanmaktadır.”

“Anayasa Mahkemesi delilli ve belgeli şekilde HDP’nin terör eylemlerinin odağı olduğunu tespit ederse, ki başkaca bir seçenek yoktur, HDP diye bir partiden, kapatmaya neden olan üye ve yöneticilerinden söz etmek artık mümkün olamayacaktır.

“Türkiye bir hukuk devletiyse HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında, mesela Demokratik Bölgeler Partisi isimli paravan terör oluşumu çatısıyla bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.”

Fezlekeler konusunda ise Bahçeli, “MHP amasız, fakatsız, ancaksız şekilde dokunulmazlıkların kaldırılmasına ‘evet’ diyecek, HDP’nin kapatılmasını da sonuna kadar savunacaktır” diye konuştu.

Bahçeli ayrıca “Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması maksadıyla sipariş açıklamalar yapan gafillerin, 2023 yılının Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatmayı lüzumlu görüyoruz” dedi.

2497020cookie-checkHDP Eş Başkanı Sancar: HDP eninde sonunda, çok geç olmadan bu ülkenin yönetimine ortak olacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.