HDP heyeti Cizre için yeniden yola çıktı

Sokağa çıkma yasağı uygulanan Şırnak’ın Cizre ilçesine gitmek için Diyarbakır’dan yola çıkan HDP heyeti geceyi İdil ilçesinde geçirdi.

Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ve HDP’li bakanlardan oluşan heyet, Cizre’de 7 gündür devam eden sokağa çıkma yasağına dikkat çekmek için ilçeye gitmek istedi.

Heyet önce Mardin’in Midyat ilçesinde polis ekiplerince durduruldu. Grup daha sonra araçlarından inerek ilçeye doğru yürümeye başladı. Akşam saatlerinde İdil’e ulaşan heyet, geceyi burada geçirdi.
HDP’liler yapılan hazırlığın ardından sabah saatlerinde tekrar yola çıktı.

DEMİRTAŞ’A SORUŞTURMA

Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş hakkında 2 ayrı soruşturma başlattı.

Açıklamada, Demirtaş’ın bugün yaptığı basın açıklamasının suç unsuru içerdiği iddia edildi. “Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak” suçundan soruşturma izni verilmesi ve dokunulmazlığın kaldırılması talebiyle Adalet Bakanlığı’na fezleke gönderildi.

İkinci soruşturmanın gerekçesi ise, “Cumhurbaşkanı’na hakaret, suça tahrik ve terör örgütü propagandası yapmak” olarak gösteriliyor.

Başsavcılık’tan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“09/09/2015 tarihinde HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş tarafından Diyarbakır ilinde yapılan basın açıklaması içeriğindeki beyanlarının suç unsuru içermesi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2015/30431 ve 2015/30432 sayılı soruşturmalar başlatılmakla, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2015/30431 soruşturma dosyası “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyet Devletini, Devletin Kurum ve Organlarına Alenen Aşağılamak” suçundan, Türk Ceza Kanunu’nun 301/1,4 maddeleri suçundan, Anayasanın 83’ncü maddesi uyarınca “Soruşturma İzni Verilmesi” ve “Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması” talebi ile Adalet Bakanlığı’na fezleke ile gönderilmekle, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2015/30432 soruşturma dosyası “Suç İşlemeye Alenen Tahrik Etmek (Türk Ceza Kanunu’nun 214/1 maddesi), Cumhurbaşkanına Hakaret (Türk Ceza Kanunu’nun 299/1,2,3 maddeleri), Terör Örgütü Propagandası Yapmak (3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2 maddesi)” suçlarından, Anayasanın 83’ncü maddesi uyarınca “Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması” talebi ile Adalet Bakanlığı’na fezleke ile gönderilmiştir”

1463830cookie-checkHDP heyeti Cizre için yeniden yola çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.