HDP Kongresi yapıldı.

Öcalan’ın mesajını İmralı heyetinde de yer alan BDP Iğdır Milletvekili ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan okudu.

Bu sırada kongre salonundaki iki dev ekrana Öcalan’ın fotoları yansıtıldı. Öcalan, kongreyi selamlayarak başladığı ve çözüm sürecinin önemini vurguladığı mesajında özetle şunları kaydetti:

“HDP, ortak demokrasi mücadelemizde önemli bir tarihsel sapağa işaret etmektedir. 71 devrimciliği devlete isyan devrimciliğidir. 40 yıllık isyandan sonra artık devletle müzakere önemlidir. Zira devrimci mücadeleler ancak nitelikli bir müzakere süreciyle kalıcı bir insanlık kazanımına dönüşebilir.”

“Birleşince daha güzel oldunuz”

“Bu Daha Başlangıç” sloganıyla düzenlenen kongrede sık sık “Her yer Taksim her yer direniş”, “Her yer Rojava her yer direniş”, “Selam selam İmralı’ya bin selam” sloganları da atıldı.

Salonda, HDP bayraklarının yanı sıra BDP bayrakları ve Öcalan posterlerinin de dolaştırıldığı kongrede konuşan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder “Kimseden şefaat beklemiyoruz. Kurtuluş kendimizdedir. Devir artık barikatlar devridir. 1978’de başlayan bu hareket Gezi ile Hatay ile Armutlu ile devam eden bu süreç ODTÜ ile taçlanmıştır. Öfkelenince çok güzel olmuştunuz. Birleşince daha da güzel oldunuz” dedi.

“Türkiye ve Kürdistan mücadelesi ortaktır”

Önder’den sonra kürsüye gelen BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak da “Bizi ayıranlar öteki ilan edenler haklarımızı gasp edenler iyi bilsinler ki HDP Türk, Kürt, Laz, Ermenilerin özgürlüğü olacaktır” dedi.

Parti Meclisi için 80 kişilik tek liste sunulurken eş genel başkanlık için de İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü dışında aday gösterilmedi.

Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü salonda bulunanlara “Ya özgürlük ya özgürlük. An azadi an azadi” diye seslendi.

Kalp krizi geçirdi

Kürkçü, “Yoldaş Öcalan’a selam olsun. Bilerek yoldaş diyorum; çünkü burada bize gönderdiği mesaj ile Sayın Öcalan, sevgili yoldaşımız bir gerçekliği hepimize yeniden hatırlattı. Türkiye ve Kürdistan’ın demokratik mücadelesi ortaktır” dedi.

Kürkçü’nün konuşmasının ardından seçimler için kongreye ara verildi. Kürsüden inerek dışarı çıkan Mersin Milletvekili Kürkçü, burada bir anda rahatsızlandı.

Çevrede bulunanların ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Kürkçü’nün, kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Kalp damarlarındaki stent değiştirilen Kürkçü’nün geceyi yoğun bakımda geçireceği ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

1400020cookie-checkHDP Kongresi yapıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.