HDP’li Sancar’dan Gara açıklaması: Bu bir katliamdır

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin grup toplantısında konuştu.

Sancar’ın açıklamasından satır başları şöyle:

– Yine ölümleri konuşuyoruz, kanla kalkıyoruz güne, yine acılarla iç içe yaşıyoruz. Maalesef Kürt sorununda demokratik çözüm ve barış sağlanamadığı için yine ölümleri konuşmak zorunda kalıyoruz. Gara operasyonundan söz ediyorum. Milli Savunma Bakanı Akar, günler önce başlayan operasyona ilişkin bilançoyu açıklarken 13 Türkiye vatandaşının naaşına ulaşıldığını söylemişti.

– Açıklamada, katledilen insanlarla ilgili bilgiler de vardı, çelişkiler de. Daha sonra Malatya’ya getiriliyor cenazeler ve kimlikleri Valilik tarafından açıklanıyor. Bu 13 kişinin daha önce belirli aralıklarla PKK’nın alakoyduğu askerler ve istihbarat görevlilieri olduğu ortaya çıktı.

– Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu bir katliamdır, uluslararsı insancıl hukukun ağır ve vahim ihlalidir.

– İhtiyacımız olan şey hakikattir. Ölümlerin nasıl meydana geldiğini şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkarmaktır. Bu bir infaz mıdır, yoksa ölümler bombardımanların sonucu olarak mı gerçekleşmiştir?

– Şunu peşinen söyleyeyim, ölümler nasıl gerçekleşmiş olursa olsun bu durumu kabul etmek kesinlikle mümkün değildir, biz bunu açıkça kınıyoruz. Kınamak yetmez, hakikati ortaya çıkarmalıyız. Ortaya çıkaramazsak ne adaleti ne barışı sağlayabiliriz. Hakikatin ve sorumluluarın tereddüde yer bırakmayacak şekilde ortaya konması lazım

2493420cookie-checkHDP’li Sancar’dan Gara açıklaması: Bu bir katliamdır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.