‘Hedef aslında sadece Diyarbakır değildir’

Erdoğan, Diyarbakır Valiliğinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu.


Diyarbakırlılara başsağlığı dilemek, onlarla dayanışma içinde olduklarını göstermek, acılarını paylaşmak için bakan ve milletvekilleriyle birlikte Diyarbakır’a geldiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:


“Hiçbir insani değer tanımayan, hiçbir vicdana sığmayan büyük bir vahşetle karşı karşıya bulunuyoruz. Diyarbakır’ın en işlek caddelerinin birinde sivil, asker demeden bu olayla insan hayatına bir kez daha kast edilmiştir.”
 
Terör örgütünün hiçbir ayrım yapmadan, özellikle bu karakterini ortaya koymak istediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:


“Bunun gereğini bir kez daha göstermiştir. Terör, bu gerçek yüzünü acı bir şekilde ne yazık ki Diyarbakır’da, özellikle bunun altını çiziyorum ikinci kez göstermiş durumda. Hedef aslında sadece Diyarbakır değildir. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle aslında bütün Türkiye’dir. Bu birliğimizdir, bu beraberliğimizdir, bu aramızdaki dayanışma, sevgi ve kardeşliktir. Bu eylem buna yöneliktir. Tabii ki buna en güzel cevabı millet olarak bir kez daha bu dayanışma, beraberlik ve birliğimizle vereceğiz. Bu bizim kardeşlik bağlarımızı güçlendiriyor. Birbirimize inanıyorum ki daha çok kenetleniyoruz. Bu hain saldırıda kaybettiğimiz evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Terörün yıllardır mağdur ettiği bölge insanımızın, Diyarbakır halkının, bütün milletimizin başı sağ olsun.”

1053310cookie-check‘Hedef aslında sadece Diyarbakır değildir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.