‘Hedef tam üyelik olmalı’

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joos Lagendijk, ”Türkiye’nin 2004 yılındaki 9.9’luk rekor büyümesi gazetelerin arka sayfalarında, ama 6 Mart’ta Kadınlar Günü’ne yaşananlar ve Orhan Pamuk’a gösterilen tepki manşetlerde yer alıyorsa Türkiye’nin 3 Ekim öncesinde daha dikkatli olması gerekir” diye konuştu.


Lagendijk, ”Türkiye’nin AB’ye Katılım Öncesi Süreci” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Fransa’da ‘hayır’ oylarının, Türkiye’nin üyeliğini istemeyen sağ kanattan çok sol kanattan geldiğini, Fransa’da sol kesimin ana konularından birinin Türkiye olmadığını söyledi.    


Türkiye’nin AB ile üyelik müzakerelerinin 3 Ekim’de başlayacağını anımsatan Lagendijk, Almanya’da Angela Merkel’in 3 Ekim’de Türkiye’nin müzakerelere başlamasına karşı çıkmadığına, sadece tam üyelik değil ”imtiyazlı ortaklık” statüsü istediğine işaret ederek şunları söyledi:


”Benim düşüncem ve parlamentodaki çoğunluğun fikriyse müzakerelerin tek bir amaçla başlayacağıdır, o da tam üyeliktir. 10 yıl içinde gerek Türkiye’de, gerek Avrupa’da nelerin değişeceğini kimse bilemez, ama müzakerelere başlamanın açık ve net bir tek hedefi olabilir, o da tam üyeliktir.”

1021910cookie-check‘Hedef tam üyelik olmalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.