‘Hedefimiz tam üyelik’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti sırasında ortak hedefin tam üyelik olduğunu tüm muhataplarıyla birlikte bir kez daha teyit ettiklerini belirterek, ”AB üyeliğinin Türkiye’nin stratejik hedefi olduğunu ve bundan başka herhangi bir seçenekle ilgilenmediğimizi de ısrarla vurguladık” dedi. 

Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, görüşmelerinde ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği toplantılarda AB üyeliğinin Türkiye’nin stratejik hedefi olduğunu ve bundan başka herhangi bir seçenekle ilgilenmediklerini ısrarla vurguladıklarını belirtti. 

Başbakan Erdoğan, görüşmelerde her zamanki gibi Kıbrıs konusunu ele aldıkları ifade ederek, sorunun kapsamlı çözümüne yönelik müzakereler, adadaki iki halkın liderleri arasında geçen Eylül ayında başlatılan görüşmeler, gelinen nokta ve bundan sonraki sürecin nasıl devam edeceği konularını değerlendirdiklerini bildirdi. 

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan ufadeler şöyle: 

-AB üyesi ülkeler, onlar da buradan (NABUCCO) doğalgaz ihtiyacını giderebilmeli. 
-Biz bu arada, Yunanistan’a daha henüz bu gerçekleşmeden doğalgaz verir hale geldik. Şimdi İtalya ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hatta burada Arnavutluk’a da doğalgaz vermek için bir gayretin içindeyiz. Bunu da özellikle gündeme getirmem lazım. 
-Ülkemizde maalesef yargısız infaz yapmaya alışmış bazı kurum ve kuruluşlar olduğu gibi, bazı şahıslar hatta köşe yazarları da var. Medya grupları da bu tür şeyleri yapıyorlar. 
-Şu anda hukuk kuralları içinde devam etmekte olan soruşturma ve soruşturmayı yürütmekte olan savcı üzerindeki tasarrufları da kınıyorum, savcıya yönelik baskıları kınıyorum ve hukuka en çok saygı göstermesi gereken hukukçuların bu saygıyı göstermemesini de kınıyorum’. 
-Sayın Obama’nın önünde öncelikle küresel finans krizi var, orta doğu ortada. Ben; kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olmasını bekliyorum” 
-(Belediye başkan adayları) çalışmaları gözden geçirip bu hafta sonuna kadar bitirmeye çalışacağız. 
-(Diyarbakır belediye başkan adayı) Diyarbakır’da mı açıklayacağız, Ankara’da mı açıklayacağız, böyle belirlenmiş bir şey yok. Gerekirse orada da açıklarız, mani bir hal yok.”

1185630cookie-check‘Hedefimiz tam üyelik’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.