Hellim, Alman şirketinin oldu

Fileleftheros gazetesi “Hellim Şimdi de Almanlarda” başlığıyla aktardığı haberinde, söz konusu şirketin “hellim” markası altında ürettiği hellimin, tamamen inek sütünden yapıldığını ve Kıbrıs’ta üretilenle birebir aynı olduğunu yazdı.

Gazete, “hellim” isminin ticari marka olarak kaydedilmesinin bir ürünün patentinin alındığı anlamına gelmediğini ve “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin hellimin patentini alması durumunda, bu ismin ticari marka olarak kullanılamayacağını kaydetti.

“Garmo AG” adlı şirket, 2005 yılında “Hellim” ve “Gazi Hellim” markalarının Avrupa ticari markası olarak kaydedilmesi için Avrupa İç Piyasa Uyum Ofisi’ne başvuruda bulunmuş, bunun üzerine Rum Süt Ürünleri Endüstrisi de bu başvuruya karşı çıkan başka bir başvuru yapmıştı. Rum Süt Ürünleri Endüstrisi’nin başvurusunun reddedilmesi üzerineyse, kurum konuyu AB Genel Mahkemesi’ne taşıyarak biri “hellim” markası, diğeri de “Gazi Hellim” markasıyla ilgili olan iki ayrı dava açmıştı.

Gazete, AB Genel Mahkemesi iki davadan “hallumi/hellim” ismiyle ilgili olan konusunda görsel ve işitsel açıdan “hallumi” ile “hellim” arasında çok büyük bir fark bulunmadığına, bu nedenle de “Garmo AG” şirketinin “hellim” markası altında üretim yapabileceğine hükmettiğini yazdı.

Habere göre mahkeme, “Hallumi/Gazi Hellim” davasıyla ilgili olarak ise, görsel ve işitsel açıdan “Hallumi/Gazi Hellim” arasında benzerlik bulunmadığına, bu nedenle de “Garmo AG” şirketinin “Gazi Hellim” adı altında üretim yapamayacağına hükmetti.

1540660cookie-checkHellim, Alman şirketinin oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.