“Hellim” anlaşmazlığı sürüyor

Alithia, Yunanca adıyla “Hallumi” şeklinde patentinin alınması için Rum makamlarınca AB’ye yapılan başvurunun, dün Rum Meclisi Tarım Komitesi’nde ele alındığını ancak toplantıdan elle tutulur bir sonuç çıkmadığı yorumunu yaptı.

Gazete, toplantıda başvuru dosyasına Türkçe “Hellim” kelimesinin eklenip eklenmeyeceği konusunda herhangi bir netleştirmenin yapılmadığını belirterek, Rum Tarım Bakanı’nın sadece gönderilen dosyada Türkçe “Hellim” kelimesinin yer almadığını söylemekle yetindiğini ve AB’nin izlediği prosedürlere değindiğini vurguladı.

Haberde, söz konusu dosyaya ilişkin bazı kurumların Rum mahkemelerine yaptıkları 3 itiraz bulunduğu da hatırlatılırken; bunlardan bir tanesinin de dosyaya Türkçe ismiyle “Hellim” kelimesinin eklenmesini talep eden Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın başvurusu olduğu ifade edildi.

Haberde ayrıca, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın başvurusunun Pazartesi günü mahkemede ele alınmaya başlanacağı ifade edildi.

Öte yandan Politis gazetesi de, “Albina” cinsi keçilerin sütünün hellim yapımında kullanılmasına izin verilmesi talebinde bulunan ancak bu talebi Rum mahkemesince reddedilen “Albina” şirketinin, söz konusu kararı temyize götürme kararı aldığını yazdı.

1497400cookie-check“Hellim” anlaşmazlığı sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.