“Help to buy’dan yararlanın”

BU BİR İLANDIR

Stanley Goldman Solicitors, hükümetin “Help to buy” sistemiyle ev alımını kolaylaştırdığını belirterek, “İlk evini almak isteyen ya da eskisini satıp yeni bir eve taşınmak isteyenler için fırsat doğdu. Buzim toplum üyeleri de bu fırsatı değerlendirmeli” açıklaması yaptı.

Ülkedeki 2007-8 ekonomik krizi sonrasında bankaların ev kredisi ‘mortgage’ vermek için alıcılardan en az yüzde 25 depozit koymalarını istediği ve bürokratik zorluklar çıkardığı belirtilen Stanley Goldman Solicitors açıklamasında şöyle denildi:

“Emlak sektörü ve onun bağlantılı bulunduğu sektörler ciddi bir şekilde sarsılmıştı. ‘Help to buy’ projesiyle 74 bin kişi kolay ev kredisi alabilecek. Geçen Nisan’da yeni evler için başlatılan projede geçen hafta yeni bir aşamaya geçti. Buna gore artık ilk evini almak isteyenler ve evini satıp başka bir eve geçmek isteyenler de projeye katıldı.”

Stanley Goldman Solicitors açıklamasında “Help to Buy” projesinden yararlanmak isteyenlerin yüzde 5 depozit ile, bankalardan 75 ve devletten de yüzde 20 kolay ve ucuz kredi sağlama şansı doğduğu belirtilerek, “Alacağınız yeni evin fiyatı 600bini geçmemeli, ilk eviniz olması şart değil, shared ownership yani şirket ile ortak alınmamalı ve ikinci yaşayacağınız ev olamamalı” denildi.

Stanley Goldman Solicitors açıklamasında toplum üyelerinin bu konuda her türlü soruları için kendilerinin arananabileceğini belirtilerek, “Ev almak kalıcı, ciddi ve masraflı bir iştir. Zamandan ve paradan tasarruf edebilmek için profesyonellere başvurulmalıdır…” denildi.

AYRINTILI BİLGİ: 72a Grand Parade, Green Lanes Haringey London N4 1DU
TELEFON: 8809 2253 – 07772 990 112
E-POSTA: [email protected]
FOTOĞRAF: Avukat Handan Özbek

849370cookie-check“Help to buy’dan yararlanın”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.