‘Henüz karar vermedim…’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alman Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak, “Bu konuda henüz karar vermedim. Partim, milletvekilleri ve hükümet dışı kuruluşlara da bu konuda danışıyorum. Hannover Fuarı’ndan döndüğümde 18 Nisanda parti yönetimi bir araya gelecek. O zaman kararımı açıklayacağım” dedi.


Kendisi aday olmadığı takdirde, mutlaka AK Parti’den birisinin cumhurbaşkanı olacağına inandığını kaydeden Erdoğan, partisinin TBMM’deki çoğunluğuna dikkati çekti.


Eşinin türban takmasının bir sorun olup olmayacağının sorulması üzerine de Erdoğan, “Hayır, türbanın bir engel olduğunu düşünmüyorum. Anayasamızda kimin cumhurbaşkanı olabileceği belirtilmiştir, burada türbandan söz edilmiyor. Bunun da dini özgürlüğün bir ifadesi olarak görülmesi lazım” diye cevap verdi.


“BÜYÜK BİR HATA”


Başbakan Erdoğan, “Merkel’in yönetimi altındaki AB dönem başkanlığından ne ölçüde memnunsunuz?” şeklindeki bir soruya karşılık, “Almanya’dan gerçekten de daha fazla şey bekledim” diye konuştu.


Üyelik müzakerelerinin hızının çok daha fazla olabileceğini ve bazı başlıklar askıya alınırken Almanya’dan daha fazla destek beklediğini ifade eden Erdoğan, “Alınan karar bizi büyük hayal kırıklığına uğrattı” ifadesini kullandı.


AB’nin kuruluş yılı kutlamalarına Türkiye’nin davet edilmemesi ile ilgili olarak da Erdoğan, “Bundan büyük üzüntü duydum. Bunu büyük bir hata olarak görüyorum. Bu, Almanya’nın AB dönem başkanlığını gölgeliyor” dedi.


 

1041260cookie-check‘Henüz karar vermedim…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.