Hepimiz Gazzeliyiz…

İsrail ordusu, operasyonun ikinci aşamasının amacının, “İsrail’in güneyine yönelen roket saldırılarını etkisiz hale getirmek ve Hamas’ın terör alt yapısını imha etmek” olduğunu duyurdu.

Gazze’deki yerel radyolar, askerlerin 3 noktadan bölgeye girdiğini, Filistinli militanlarla bu bölgede çatışmaların da başladığını duyurdular.

Verilen bilgiye göre, İsrail askerleri, yoğun tank ateşi ve F-16 uçaklarının desteğinde Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’un doğusu, Cebaliye mülteci kampının doğusu ile Gazze kentinin İsrail’le sınırdaş olan Secaiye mahallesinin karşı kesimindeki Karni Geçişi tarafından giriş yaptı.

Ancak giriş yapan askerlerin sayısı hakkında herhangi bir bilgi henüz gelmedi.
Bölgede başta Şahap (Halk) radyosu olmak üzere, Hamas’ın El Aksa radyosu, Gazzelilere sürekli telefon numaraları hatırlatarak, acil durumlar ve ambulanslar için aramalarını istiyor.

KUZEYDEKİ GAZZELİLERE “EVLERİNİZİ BOŞALTIN” UYARISI

İsrail’in Kanal 10 Televizyonu, ordunun, Gazze şeridi’nin kuzeyinde yaşayanları, “evlerini boşaltmaları” konusunda uyardığını bildirdi.

İsrail ordu sözcüsü da aynı kanala yaptığı açıklamada, “Bu uzun soluklu bir harekat olacak” diyerek şöyle devam etti:

“İki amacımız var, birincisi İsrail’e yönelen roket saldırılarını etkisiz hale getirmek, diğeri Hamas’ın terör altyapısı yok etmek,”

Kanal 10, “kapalı” bir toplantıda İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in “Amacımız Hamas’ın iktidardan indirmektir” dediğini de öne sürdü.

Öte yandan, İsrail hükümetinin, “onbinlerce” yedek askerin daha silah altına alınması yolundaki kararı onayladığı belirtildi.

Resmi Kanal 1 Televizyonu ise Batı Şeria’da ve İsrail’in kuzeyinde, Lübnan sınırında güvenlik önlemlerinin düzeyinin artırıldığını kaydetti.

1184360cookie-checkHepimiz Gazzeliyiz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.