Her şeyin arkasında hayat var!

Her şeyin arkasında hayat vardır, ölümün bile!
 
Ölüm hayat olmasaydı olmazdı!
 
Hayat ise ölümsüz olur muydu?
 
Sorular ve sorular, her şey hayat üzerine kurgulanıyordu, büyük patlama bile hayatın ilk kıvılcımı olarak kabul ediliyordu. Büyük patlama!
 
Büyük patlama Hiroşima üzerinde patladığında gölgenin kaldırımda yansıyarak kalacağını, hayatın buharlaşacağını kimse düşünemezdi!
 
Her şeyin arkasında hayat var!
 
Buharın içinde bile hayat olduğunu düşündü, çünkü cansız olarak duran su içinde başlamıştı hayat! Belki büyük patlama ile ilk su damlası uzayın boşluğuna bırakılmıştı, her doğan çocuğun gözündeki o tek damla büyük patlamadan bize gelen bir mirastı! Bir damla!
 
"Her şeyin arkasında hayat var!" diye söylendi, yolda geçenlerin anlamsız bakışlarına aldırmadan.
 
Darbeler, öldürmeler, iktidar kavgaları, kasada para biriktirmeler, kasada birikenleri geleceğe aktarma telaşı, gelecek için çocuk yapmalar! En çok çocuğu geleceğe bir şey bırakamayanların olduğu aklına soru olarak takıldı! Geleceğe çocuğunu geleceğini bilmeden tanrıya emanet edenlerin çoğunluğu vardı bu koskoca şehirde.
 
Sokakların olduğu yerlerde, sokak çocukları hep var olacaktı! Çünkü felaketler sokaklarda yaşayanları artırır. Bazen büyük patlama ile sokakta sadece gölgesi kalır!
 
Büyük patlama olmadan bir dakika önce o gölgesi kalan ne için koşturuyordu? Koştururken ne düşünüyordu? Küçük çocuğuna belki bir oyuncak almıştı, belki alma fikri ile etrafına bakınıyordu. Belki gölgesi kaldırma kalmadan önce camekana bakıyordu, küçük çocuğu için!
 
Her şeyin arkasında hayat var!
 
Gökyüzünden küçük çocuk düşerken, küçük çocuğunu düşünüyordu!
 
Gölgesini kaldırma bıraktığında buharlaşacağını hiç düşünmemişti! Küçük çocuk büyük patlamanın adı olmuştu, o günden beri küçük çocuk demek ölüm anlamına geliyordu! Hiroşima'da hiçbir insan küçük çocuklara 'küçük çocuk' diye bağırmaz!
 
Teknoloji, deneyler her şey insanlığın güzel geleceği için düşünülür diye saf saf düşünürüz, aslında deneyler birilerin kasalarını doldurmak için yapılıyor olabilir! Her deney, her buluş belki insanlığa bir adım ileri taşıyor olabilir, fakat her deneyin arkasında hayat var!
 
———————–
* 6 Ağustos 1945'te yerel saatle 08:15'de Amerika Birleşik Devletleri "Enola Gay" adlı bir B-29 bombardıman uçağından bıraktığı little boy (küçük çocuk) isimli atom bombasıyla ilk anda 140 bin kişilik katliamı gerçekleştirdi. Sonrasında radyasyon hastalıkları sebebiyle ölenlerle birlikte bu sayı 230 bini geçti. Bazı bilim adamları ve çevrelere göre bu bombanın etkileri halen sürmektedir.



http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com

710530cookie-checkHer şeyin arkasında hayat var!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.