Her gün 90 kilometre yol katetmiş

Güney Kore’de haziran ayında düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası ve Yaş Grupları Yarışması’nda 1 altın, 1 gümüş madalya kazanan 14 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı’nın Akhisar’da pazarcılık yapan anne ve babası kızlarıyla gurur duyuyor.

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu olan ve başlangıçta her gün antrenman için 90 kilometre yolu otobüsle katetmek zorunda kalan şampiyon cimnastikçinin annesi Seçil Onbaşı ve babası Serkan Onbaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine kutlama telefonu açmasıyla mutluluklarının ikiye katlandığını söyledi.

Seul’de 15-17 yaş grubunda dünya şampiyonu olurken, Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin’in de yer aldığı trio takımıyla ikincilik kürsüsüne çıkan Ayşe Begüm Onbaşı’nın 3 yaşında küçük bir spor salonunda cimnastiğe başladığını söyleyen anne Seçil Onbaşı, “O dönemde Maria isminde bir antrenörümüz vardı. Onunla başladılar. Maria bir buçuk yıl sonra ayrılırken Ayşe Begüm’ün çok yetenekli ve cimnastiğe çok yatkın olduğunu söyledi. Biz de bu sözleri ciddiye aldık ve bırakmamaya karar verdik. Bir süre Akhisar’da çalışmalara devam ettikten sonra Manisa’da katıldığı bir yarışmadan sonra şimdiki antrenörü Gürkan Er’le tanıştık. Manisa’daki çalışma süreci kolay olmadı. Her gün 45 kilometrelik yolu gidip gelmesi gerekiyordu. Biz esnaf olduğumuz için zamanımız kısıtlıydı. İlk dönemde babaannesi ile otobüsle gidip geldi. Sonra dedesi destek oldu. Ardından babası otomobille götürüp getirmeye başladı. Bizim için kolay olmadı” diye konuştu.
Şampiyon başarı hikayesini anlattıŞampiyon başarı hikayesini anlattı

Ailenin tek çocuğu olan Ayşe Begüm’ün elde ettiği başarıyı sürdürmesi için çok çalışması gerektiğini dile getiren anne Seçil Onbaşı, “Bugün dünya şampiyonu oldu ama bu günlük bir şey. Önünde katılacağı pek çok turnuva var. İki yıl sonra yapılacak bir Avrupa şampiyonası var. Önemli olan bundan sonrasında yorulmadan şevkle, istekle çalışarak her seferinde bir adım ileri gitmesi. Bize bugüne kadar destek olan herkese, özellikle eşimin annesi ve babasına herkese çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra aynı şekilde kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Baba Serkan Onbaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün kendilerini aradığını ve yaklaşık üç buçuk dakika süren bir görüşme yaptıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız kızımızın başarısından dolayı tebrik etti, bayramlaştık ve konuştuk. Ben de çok teşekkür ettim kendilerinei. Cumhurbaşkanımızın bizzat aramasından büyük gurur yaşadık” ifadesini kullandı.

Ayşe Begüm Onbaşı, 11-18 Temmuz tarihlerinde Trabzon’da düzenlenecek dünyanın üçüncü büyük organizasyonu olarak kabul edilen ISF Gymnasiade 2016 Okul Sporları Oyunları’na katılmak üzere bu kente gitti. Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa), (DHA)-

1491070cookie-checkHer gün 90 kilometre yol katetmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.