Her işte bir hayır vardır

Fenerbahçe kongre üyeleri geçen hafta aklı selimle hareket edip 3 yıl daha ‘ Aziz Yıldırım ‘ dedi.

Böyle olması devam eden projeler ve planlanmakta olan yeni yatırım ve projelerin sekteye uğramadan devamı için gerekliydi.

Aziz Yıldırım seçim haftasında yaptığı değerlendirmelerde bu yılın Fenerbahçe futbol takımı için çok kötü bir sezon olduğunu ama önümüzdeki 3 yıl şampiyon olarak bu sezonu unutturacaklarının sözünü verdi.

Evet bu sezon Fenerbahçe futbol takımı için gerçekten çok kötü bir sezon oldu ve bütün Fenerbahçe taraftarları Trabzonspor maçının son düdüğü ile bu kabusun bitmiş olmasını diliyorlar.

Fenerbahçe futbol takımı bu sezon ligdeki 17 takımdan sadece sezonun şampiyonu Beşiktaş, averajla ligde kalan Denizlispor ve lige veda eden Konyaspor’a puan kaybetmedi.

Fenerbahçe’nin kalesi ve her takımın korkulu rüyası olan Şükrü Saraçoğlu Stadında bu yıl son yıllardaki performansından çok uzak olan Kayserispor’a hem de 4-1’lik skorla ve belkide burada aldığı 3 puanla ligde kalabilen Ankaragücü’ne teslim oldu; Trabzonspor, Gaziantepspor ve Kocaelispor’la berabere kaldı. Yani kendi sahasında 12 puan kaybetti.

Deplasmanlarda ise tam manasıyla hovardaca davranarak 7 mağlubiyet ve 4 beraberlikle 29 puan yitirdi.

Kaybedilen 41 puana karşın topladığı 61 puanla ikili averajla Galatasaray’ın üstünde ama şampiyon Beşiktaş’ın 10 puan gerisinde ligi 4. Sırada bitirerek UEFA Ligi’ne katılmaya hak kazandı.

Kendi sahasında sadece Trabzonspor’a gol atamazken, 7 maçta da gol yemedi.

Deplasmanda 6 maçta gol atamadı ve bu maçların dördünde sahadan mağlup ayrıldı, 4 maçta da gol yemedi ve bunların ikisinde sahadan galip ayrıldı. Berabere biten 4 maçın dışında sadece Kayserispor’u 2-0 yenip, Belediye’ye 2-0 mağlup olurken iki faklı skor oluştu, 11 maçta skorlar tek farklı olarak Fenerbahçe’nin ya lehine ya da alehine bitti. Bu yıl Fenerbahçe deplasmanlarda kazanırken ecel terleri dökmüş, puan kaybettiği 11 maçtan ( 2-0 mağlup olduğu Belediye maçı hariç ) berabere biten 4 maçta bir gol atarak maçı kazanamamış ya da mağlup olduğu 6 maçta bir gol bularak beraberliği kurtaramamış. Yani mücadeleci, baskıcı, rakibini sindiren ve sonuca giden bir takım hüviyetine bürünememiş. Böyle olunca da şampiyonluk yarışından çabuk koptu Fenerbahçe.

Fortis Türkiye Kupası’nda gruptan gol yemeden ve puan kaybetmeden çıktıktan sonrada finale kadar da namağlup çıktı ama finalde Beşiktaş’a 4-2 kaybederek kupayı bu yıl da müzesine götüremedi.

Avrupa Kupalarında son 2 yılda kendi sahasında nice devlere puan dahi vermeyen Fenerbahçe bu yıl kendi evinde tek puanla yetindi ve 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Aynı performans deplasman maçlarında da tekrarlandı ve galibiyetsiz ve 2 beraberlikle grupta sonuncu sırada yer aldı.

Sonuç olarak kupasız bir sezon geçiren Fenerbahçe Futbol Takımı taraftarını üzmekten öte, kahretmiş ve 12. Adam olan taraftarına borçlanmıştır.

Profesyonel futbol takımında köklü ve sarsıcı bir revizyon yapılacağı artık belli.

Öncelikle Aragones’in durumu açıklığa kavuşmalı. Yeni hoca seçilirken takımın yabancılarının Latin Amerikalı olduğu göz ardı edilmemeli.

Fenerbahçe formasının ağırlığını taşıyabilecek, kariyeri üst düzey oyuncular transfer edilmeli. Sahada yer alan 11 futbolcuyu aratmayacak bir yedek kulübesi ve kadroya her an girebilecek ve diğerlerini aratmayacak gençlerin de takımda olması gerekiyor. Bir tarafta üst düzey futbolcular ve diğer tarafta onlarla kaynaştırılacak gençler . Avrupa kupasında başarılı olabilmek için Avrupa kupası kariyeri olan futbolcuların tercih edilmesi adaptasyon ve konsantrasyon açısından avantaj olacaktır.

Büyük Fenerbahçe’nin, 2 büyük sponsoru ile birlikte 2 gerçek yabancı yıldızın transfer edilmesi, bunun yanı sıra yerli oyuncuların pek çoğunun gönderilerek yerlerine daha kaliteli, hırslı ve heyecanlı oyuncuların alınması beklentisi içindeyim.

Bu yılki kötü performansın sonucu sezonun 4. sırada kapanması Avrupa’daki mücadele edilecek kupanın Şampiyonlar Ligi değilde UEFA Ligi olduğunu işaret ediyor. Kadroda geniş çaplı bir revizyonunun yapılmasının beklendiği ve dolayısıyla yeni sezonda birçok oyuncusu yeni olacak bir takım için UEFA Liginde başarılı olma ihtimali Şampiyonlar Liginde başarılı olma ihtimalinden daha fazladır.

Fenerbahçe Yönetiminin önüne aslında güzel bir fırsat çıkmış oldu. Durumun farkında olunduğu konusunda hiç kuşkum yok . ‘ Her işte bir hayır vardır ‘ deyip bu kötü sezonu hayra yorup bunu bir UEFA Ligi şampiyonluğu için açılmış bir kapı diye düşünülmeli ve hazırlıklar ona göre yapılmalıdır.

1633880cookie-checkHer işte bir hayır vardır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.