Her köye böyle bir öğretmen gerek!

Bu güne kadar 45 bin fidanın dikildiği Keçili köyündeki toplam 600 hektarlık kıraç alanın ağaçlandırılması hedefleniyor. Doğduğu köyü unutmayan Öztürk, öncülük ettiği projeden heyecan duyduğunu ifade ederek, “bu bir insanlık görevidir” diye konuştu.

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından Kadıköy Anadolu Lisesi’nin 20 yıllık öğretmenlerinden biri olan Mustafa Öztürk, yıllardır uzak kaldığı köyünde öncülük ettiği ağaçlandırma çalışmasıyla yörenin umudu oldu. Geçtiğimiz yıl başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kış aylarında verilen aranın ardından Mayıs itibari ile yeniden başladı. Projenin tamamlanmasının ardından bölgenin çehresinin değişmesi bekleniyor.

DOĞDUĞU KÖYÜ UNUTMAYAN VEFALI ÖĞRETMEN
Isparta’nın Gelendost ilçesine bağlı Keçili köyünde doğduğunu anlatan Öztürk, matematik ve İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığı süre içinde birçok ünlünün çocuğuna da eğitim vermiş. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çocuklarının öğretmeni olduğunu dile getiren Öztürk, Bakan Eroğlu’yla kurduğu yakın dostluğu, yıllardır kırsal yoksulluk yüzünden göç veren köyünün kalkınması için değerlendirdiğini anlattı.

‘KÖYÜME BİR ŞEYLER YAPMAK MAKAMDAN DAHA ÖNEMLİ’
“Kendim için bir şey istemedim” diyen Öztürk, Bakan Eroğlu’ndan öncelikle köyüne damlama sulama sistemi kurulmasını talep etmiş. Proje hayata geçtikten sonra köyde meyveciliğin geliştiğini anlatan Öztürk, ardından da Bakan Eroğlu’ndan kıraç hazine arazilerinin ağaçlandırılmasını talep etmiş. Bakan Eroğlu’nun talimatıyla geçtiğimiz yıl başlatılan ağaçlandırma çalışmalarıyla 45 bin çam fidanı dikildiğini belirten Öztürk, “Geçmişte hiç bir bakanın ilgilenmediği, adını dahi anmadığı köyümüz şimdi geleceğe umutla bakıyor. Bu desteği için Sayın Bakan’a teşekkür ediyorum. Bir süre önce İstanbul’dan bir grup arkadaşımla köyüme gidip yapılan çalışmaları yerinde gördüm ve çok mutlu oldum. Doğduğum topraklardaki insanların daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için bir şeyler yapabilmek benim için bütün makamlardan daha önemli. Her şeyden önce bu hepimizin insanlık görevi” dedi.

600 HEKTARLIK ALAN AĞAÇLANDIRILACAK
Keçili köyü Muhtarı Mustafa Bektaş ise, Isparta İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce, köyün güneybatısında sürdürülen fidan dikimi çalışmalarının yaklaşık 600 hektarlık alanı kapsayacağını söyledi. Projeye öncülük eden Öğretmen Mustafa Öztürk’e teşekkürlerini ileten Muhtar Bektaş, sulama projesinin ardından emeklilerin köye geri gelerek meyve üretimi yapmaya başladığını söyledi. Keçili köyüne bir köy konağı istediklerini söyleyen Bektaş, bununla ilgili dilekçeyi yetkililere ilettiklerini de sözlerine ekledi.

1345880cookie-checkHer köye böyle bir öğretmen gerek!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.