Her renkten kadın ayaktaydı

Kadınlar, 1907’de Sufrajet Kadın Hareketinin güzergahının tarihi eylem güzargahını kullanarak Oxford Street’ten Trafalgar Meydanı’na yürüdü. Day Mer Kadın Komisyonu’nun da yer aldığı gösteride Kongo’dan Brezilya’ya, Irak’tan Tamir’e pek çok farklı ülke kökenli göçmen kadın katıldı.

Genellikle kırmızı renkli giysilerin giyildiği gösteriye katılan farklı kültür kökenli kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarken, hükümetin sosyal kesintilerinin en çok kadınları etkileyeceğini belirten sloganlar atarak protesto ettiler…

İngiltere Sendikalar Konfederasyonu’nun ilk kadın başkanı olan TUC Başkanı Francet O’Gready de kutlama ve destek mesajı gönderdi.

Trafalgar Meydanı’nı bir şenlik alanına dönüştüren gösterici kadınlar, konuşma ve şiirlerden sonra dans gösterileri sundu…

Million Women’s Rise İngiltere genelinde 6 yıldır kadına yönelik şiddet, taciz ve baskıları dikkate çekmek amacıyla aynı güzergahta gösteriler düzenliyor.

PİSKOPOS DAY MER’DE KONUŞTU

Day Mer Kadın Komisyonu da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü 10 Mart Pazar günü saat 16-22 arasında Tottenham’daki Toplum Merkezi’nde kutladı. Day Mer Kadın Korosu, sinevizyon ve halay gösterisi ile günün önemini anlatan skeç gösterisinin yapıldığı kutlamaya 300’e yakın kadın katıldı…

16 Nisan’da gerçekleşecek olan “Bin Anne Yürüyor” yürüyüşüne önderlik eden Birmingham Piskoposu Paul Nicholson yaptığı kısa konuşmada “Hayat şartlarını zorlaştıracak kesintilere karşı halkın dikkatini çekmek” amacıyla yürüyüşü düzenlendiğini söyledi.

Piskopos Paul Nicholson şöyle devam etti:

“Hayat bize şunu öğretti… Bugün çocuklarını giydirmek, beslemek ve sıcak tutmak için sürekli bir çaba icerisinde olanlar annelerin coğu sosyal yardımlarla geçiniyor. Zaten zor şartlarda yaşayan anneler bu kesintilerden en kötü etkilenecek kesim olacaktır… Anneler ve onların yetiştirmeye çalıştıkları çocukların geleceği ve insanca yaşam hakkı için kesintilere hayır diyoruz… Bunun için kültürleri ve kökenleri ne olursa olsun bütün kadınları bu haklı protestoya katılmaya çağırıyoruz”
Day-Mer Kadın Komisyonu adına konuşan Elif Taş da 8 Mart’taki kazanımların geri alınmaya çalışıldığını belirterek yaşamın her alanında kadınların birlik olup mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Sendikalar ve Sosyalistler Koalisyonu (TUSC) adına konuşan Paula Mitchell ise 2014’deki belediye seçimleri için çalışmalara başladıklarını belirterek, hükümetin kesintilerine karşı çıkan adaylara oy verilmesini istedi.

847200cookie-checkHer renkten kadın ayaktaydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.