Her saniye Olimpik havuz kadar benzin!

ABD’nin giderek artan petrol gereksinmesi son zamanlarda tartışmaya konu oluyor. Özellikle benzinin 2012 yılında galonunda 5 Dolara zıplayacağı haberi bu tartışmayı alevlendirdi.

Shell Petrol Şirketi’nin eski yöneticisi Jon Hofmeister’in geçtiğimiz günlerde, “Dünya yeni bir petrol krizine gidiyor!” demesiyle başlayan tartışmada dikkatler, Hofmeister’in “ABD’de petrol seneye 5 Dolar olur!” iddiasıyla şimdi bu yöne çevrildi. Şu ânda, ABD’de hemen herkesin dikkati petrol ve benzin istasyonlarındaki fiyat tabelalarında geziniyor. Ayrıca son iki gündür Amerikan basınında bu konuya ilişkin sayısız haber üretildi, yüzlerce yorum yapıldı.

Bu yorum ve haberler arasında en çok dikkati çeken ise, ABD’nin her geçen 1 saniyede, 100 bin galonluk benzini harcadığına dair istatistik bilgi oldu. 100,000 galon benzinin bir Olimpik Yüzme Havuzunu dolduran suya hacmen eşit olması bir ânda haberleri izleyen insanları şaşırttı. Bu rakama dizel, gazyağı, doğalgaz ve öteki petrol ürünleri dahil edilmiyordu. Sadece otomobillerin harcadığı miktar ifade edilmişti. Uzmanların, Amerika’nın benzini har vurup harman savurması sonunda dünya enerji kaynaklarının kısa sürede dibine ulaşılacağına ait iddialarına ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti’nin her gün artan petrol gereksinmesi de ilave edildi.

1518230cookie-checkHer saniye Olimpik havuz kadar benzin!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.