‘Her türlü teklifi tartışmaya hazırız’

Ayçin, Hava-İş Sendikası Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, THY AO ve THY Teknik AŞ’de gerçekleştirilen 4 günlük grev oylamasında, çalışanların yaklaşık yüzde 99’unu oluşturan toplam 12 bin 345 çalışanın oy kullandığını, THY AO’da 5 bin 402 kişi greve ”evet” derken, 4 bin 542 kişinin ”hayır” dediğini, THY Teknik AŞ’de de 1376 kişinin ”evet” derken, 1025 kişinin greve ”hayır” oyu verdiğini söyledi.


Ayçin, ”Yasa gereği grev oylamasına katılma hakkı olan ancak yine yasal düzenlemeler gereği sendika üyesi olamayan, dolayısıyla toplu iş sözleşmesi kapsamında yer almayan ve grev oylamasında blok olarak ‘hayır’ oyu kullanmak zorunda bırakılan 1300 civarındaki personelin THY AO’daki 4 bin 500 ‘hayır’ oyundan düşülmesi gerekiyor. Sayısal olarak THY AO’da yaklaşık 8 bin 800, Teknik AŞ’deki 2 bin 400 üyemizin büyük bir çoğunluğu greve ‘evet’ demiştir” diye konuştu.


Sendikanın olaya galip ve mağlup yaklaşımı ile bakmadığını, Türkiye’nin ulusal hava yolu THY’nın özelleştirilse de kendileri için değerli olduğunu belirten Ayçin, ancak çalışanların hak ve taleplerinin de önemli olduğunu, bunun kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.


Ayçin, ”Şimdi ciddiyetle ve acil olarak, çözüme katkı sağlayacak ortak noktaları arama, bulma ve kör bir inatlaşmaya girmeme zamanıdır” dedi.
 


 

1046750cookie-check‘Her türlü teklifi tartışmaya hazırız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.