Her yerde kar var…

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, bu sabahtan itibaren İstanbul genelinde aralıklarla başlayan yağışın yüksek kesimlerde kar, sahil kesimlerinde de karla karışık yağmur şeklinde devam edeceğini belirtti.


Yıldırım, ”Kar yağışı bu gece ve yarın İstanbul genelinde devam edecek. Kar kendini yarın daha çok gösterecek ve Anadolu yakası ile kuzeydeki ilçelerde örtü oluşturacak. Cumartesi günü yağışlar sabah saatlerinde Anadolu yakasında görüldükten sonra kenti terk edecek” dedi.


Başkentte ise gece başlayan kar yağışı, Ankara’yı beyaza bürüdü. Başkentte, kar yağışı ve bazı kesimlerde oluşan buzlanma nedeniyle sabah saatlerinde ulaşımda sıkıntı yaşanırken, kar yağışının başladığı saatlerden itibaren saat 09.00’a kadar 90 maddi hasarlı kaza meydana geldi.


Sabah erken saatlerde ana arterlerde ve yoğunluğun yaşandığı bazı caddelerde yeterince tuzlama çalışması yapılmaması nedeniyle vatandaşlar ulaşmak istedikleri yere gitmekte sıkıntı yaşadılar. Özellikle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği Eskişehir Yolu’nda kuyruklar oluşturan sürücüler, uzun süre beklemek zorunda kaldılar.
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Ankara genelinde 62 unimog ve 15 elle tuzlama ekibi ile 5 greyderin, kar ve buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler.


SOĞUK VE YAĞIŞ SÜRECEK


Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın, yurdun iç ve batı kesimlerinde etkisini sürdüreceği ve hava sıcaklığının bugün iç ve batı kesimlerde, yarın tüm yurtta 4-6 derece azalacağı bildirildi.

1053160cookie-checkHer yerde kar var…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.