‘Herkes film yapabilir!’

Türkiye’nin seçkin okullarından İstanbul Lisesi, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceği Liselerarası Kısa Film Yarışmasıyla genç yönetmen adaylarına yeni fırsatlar sunuyor. Ülke genelinden tüm sinema tutkunlarının katılabileceği yarışmayla özellikle öğrenciler ve gençlere sinema sevgisinin kazandırılması ve Türk sinemasının geleceğine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Son katılım tarihi 11 Mayıs 2007 olarak belirlenen yarışmada dereceye giren filmler, ülke genelinde okullarda ve çeşitli, festivallerde gösterilecek. Ödüller, Haziran ayının ilk haftasında düzenlenen Festival Gecesinde sahipleriyle buluşurken, genç sinemacıların Türk sinemasın ustalarıyla bir araya gelecekler.

Yarışma Jürisinde Sinema Dergisi yazarı Engin Ertan, Altyazı dergisi  Genel Yayın Yönetmeni Fırat Yücel, İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Genel Müdürü Kemal Kafadar, oyuncu Güven Kıraç, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Ceyhan Kandemir, yönetmen İlker Canikligil, yönetmen Selim Demirdelen ve İFSAK Yönetim Kurulu üyesi Selim Evci bulunuyor. Yarışmada dereceye giren genç sinemacılara ödül olarak birinciye Mini DV kamera, ikinciye dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye DivX DVD Oynatıcı ve çeşitli mansiyon ödülleri hediye edileceği açıklandı. 

Yarışmayla ilgili tüm bilgilere İstanbul Lisesi Sinema Kulübü internet sitesinden ulaşılabilir:
http://www.ielsinema.com

1147640cookie-check‘Herkes film yapabilir!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.