Herkes hasta

Günümüz tıbbının hastalıklara yaklaşımı, tedavi etmek değil, belirtileri ortadan kaldırmak yönünde. Hastalık ağrı yapıyorsa ağrıyı, alerji yapıyorsa alerjiyi, ateş yapıyorsa ateşi düşürüyor doktorlar. Diyabet hastasıysanız, şekeriniz yükseldiğinde şekeri düşürüyor ama diyabeti tedavi etmiyor. Tansiyonunuz yükseliyorsa tansiyonu düşürüyor ama tansiyonu tedavi etmiyor. Hasta ilacını almazsa belirtiler gene kendini gösteriyor. Yani ilaca bağlı bir iyilik durumu var ortada, iyileşme değil.

Bu durum tabii ki ilaç sektörüne yarıyor.

Bu da ayrı bir yazı konusu ama, ben bu yazımda bunu değil, hastayı tedavi edemeyen günümüz tıbbıyla ilgili düşüncelerimi paylaşacağım.

Çevremizde o kadar çok ilaca bağlı yaşayan insan var ki… Sizde bakın çevrenize, gözlerinize inanamayacaksınız.

Herkes hasta…

Sadece bedenlerimiz değil, ruhumuz ve zihnimiz de hasta. Bedenlerimize özen gösteriyoruz; zihnimize, ruhumuza aynısını yapamıyoruz ne yazık ki…

Biz sadece beden değiliz. Ruhumuz ve zihnimiz de var.

Üç bedenliyiz yani. Üçünde de iyi bakmak zorundayız. Birindeki bir kirlenme hepsini etkiliyor.

Günümüz tıbbı, insanı sadece fiziksel bedenden ibaret görüyor. Ruh ve zihni yok sayıyor. Bedenden ayrı görüyor. Oysa onlar bir bütün.

Bugün Cern’de yapılan çalışmalar sayesine atomaltı parçacıklarıyla da tanıştık. “Higgs bozonu” yani “tanrı parçacığı”. Bu “tanrı parçacıkları” diye adlandırılan atom altı dünyası bize gösterdi ki, her şey o şeyden oluşmuştur. Hepimiz o parçacıklardan oluştuk. Sadece biz değil, her şey, kısaca bütün evren…

Kuantum alanı denilen bu alanı, yani atomaltı denen bu alanı harekete geçiren şeyin düşünce olduğu ispat edildi. Yani her şey düşünceden oluşuyor. Biz bir düşünceden ibaretiz.

Düşüncelerimiz ruhumuzun yansımalarıdır. Zihin ise duygularımızın… Düşüncelerimizin yol göstericisi zihindir. Fiziksel bedenimiz ise duygu ve düşüncelerimiz için hizmet eder. İşte bu yüzden bu üç alan birbirinden ayrı değerlendirilemez.

Ne zaman, tıp bilimi insanı üç alanıyla birlikte değerlendirirse, o zaman hastalıklar tedavi edilecek ve ilaçlar hayatımızdan çıkacak.

670290cookie-checkHerkes hasta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.