“Herkesin arzusuna göre bir Atatürk yoktur”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından ATO Congresium’da düzenlenen Atatürk’ü anma töreninde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

”Vefatının 76. sene-i devriyesinde cumhuriyetimizin manisi ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü derin bir hürmetle anıyoruz. Aziz şehitlerimize de bir kez daha milletçe minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Her 10 Kasım’da olduğu gibi bugün de Gazi Mustafa Kemal hatırlanacaktır.

Bir tek Atatürk varken, tarih içinde çok sayıda Atatürk’ün üretildiğini çok sayıda Atatürkçülük yorumları ile Gazi Mustafa Kemal’in şahsi manevisinin yıpratıldığını büyük bir teessürle izledik.

Türkiye’nin bütün gençlerinin, çocuklarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bütün yalınlığıyla sadece bir insan, bir lider olarak anlayabilmesi, okuyabilmesi, öğrenebilmesi şahsen benim de en büyük arzularımdan biri olmuştur. İstismarlala Atatürk yıpratılmak istendi. Herkesin arzusuna göre bir Atatürk yoktur. Herkese göre bir Atatürk yoktur.

Gazi Mustafa Kemal’i statükonun, idareimaslahatın, tek tipçiliğin ve milli iradeye husumetin sembolü gibi kullananlar, yeni Türkiye’de ilk kez Gazi’nin kullandığı yeni Türkiye kavramı içinde yanıldıklarını anlayacaklardır.

Yeni Türkiye vurgusu ilk kez Gazi Mustafa Kemal tarafından Nutuk adlı eserinde defalarca zikredilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Yeni Türkiye ile 23 Nisan 1920’de temelleri atılan Türkiye’yi kastetmiştir.

Yeni Türkiye, inanıyorum ki Gazi Mustafa Kemal’in de bir istismar aracı olmaktan çıkarılıp, asker, Başkomutan, Meclis Başkanı, Cumhuriyet’in banisi, Cumhurbaşkanı, en önemlisi de milli irade aşığı bir şahsiyet, bir insan olarak öğrenileceği, öğretileceği, anlaşılacağı bir Türkiye olacaktır.”

1435890cookie-check“Herkesin arzusuna göre bir Atatürk yoktur”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.