HES’e karşı Laz Böreği!

“4. Hamsili Ekmek ve Laz Böreği Şenliği” adını taşıyan etkinliğin, Kamilet Vadisi’ndeki HES projesine karşı yöre halkının dayanışmasını sağlamak amacıyla burada yapıldığı belirtildi. Çeşitli yöresel sanatçı ve grupların katılımıyla Karadeniz kültürünün yaşatılacağı şenlikte, Tolga Kurdoğlu, Akın Gülhan ve Grup Destan ile Gürcistanlı 4 genç kadın tarafından kurulan Shurimshine grubunun da sahne alacağı öğrenildi. Yöreye özgü oyunlar ve yarışmaların yapılacağı şenlikte bolca hamsili ekmek ve Laz böreği ikramı da yapılacak.

İŞ MAKİNASINA EL KOYDULAR

Öte yandan 3 Temmuz Çarşamba gecesi yol yapımı gerekçesiyle vadiye çıkan iş makinelerini çalışmasını durdurmak amacıyla 4 Temmuz sabahı bölgeye gide bir grup protestocu, iş makinesinin çalışmasını durdurdu. Edinilen bilgilere göre saat 10:00 sıralarında iş makinelerinin çalıştığı alana çıkan grup, yol çalışmaları engelledi. Bu arada iş makinasını kiralayan firma yetkilileriyle konuşan protestocu grup üyeleri, yargı süreci tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını talep ettiler. Yer yer tartışmaların yaşandığı protestolar sırasında iş makinesinin üzerine çıkan grup üyeleri, üzerinde “Diren Kamilet-Diren Arhavi” yazılı olan pankartları buraya astılar.

CHP İLÇE BAŞKANI ULUTAŞ: ‘ORMAN DEĞİL, HES YOLU’

Protestocular arasında yer alan CHP Arhavi İlçe Başkanı Musa Ulutaş, iki gün önce gösterilen tepkinin ardından iş makinelerinin yeniden yol yapımı için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Yapılan işin ‘orman yolu’ olduğunun söylendiğini dile getiren Ulutaş, yolun aslında HES için yapıldığını öne sürdü.

‘DEĞERLERİMİZİ KORUMAK SİYASET ÜSTÜ BİR SORUMLULUK’

Arhavi’deki birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisinin Kamilet Vadisi’nde yapılmak istenen HES projesine karşı birlik olduğuna dikkat çeken Ulutaş, “hepimizin geleceğini doğrudan ilgilendiren değerleri korumak bizim için siyaset üstü bir sorumluluk” diye konuştu.

Mençuna şelalesi bölgenin en çok ilgi gören doğal güzelliklerinden biri

ARHAVİ KAMİLET VADİSİ ŞENLİK AFİŞİ

Direniş Kamilet Vadisi’ne de sıçradı

1552360cookie-checkHES’e karşı Laz Böreği!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.