HES’lere karşı güç birliği

HES’LERLE ORTAK MÜCADELE

Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki vadiler üzerinde yapılması planlanan HES projelerine karşı demokratik ve hukuksal mücadele yürüten Derelerin Kardeşliği Platformu’na ülke genelindeki vadilerden ve sivil toplum örgütlerinden destek geliyor. Yaşam savunucularına ve çevrecilere HES’lere karşı mücadele için 9 Nisan’da Ankara’da buluşma çağrısı yapan Derelerin Kardeşliği Platformu’na destek amacıyla, Divriği Kültür Derneği, Ankara Barosu ve Çevre Mühendisleri Odası tarafından, ‘HES’lerle Ortak Mücadele Paneli’ düzenleniyor.

HUKUKSAL MÜCADELE DENEYİMLERİ AKTARILACAK

Ankara Barosu’nun Kızılay Ihlamur Sokak’taki Eğitim Merkezinde 26 Şubat Cumartesi günü Saat:14.30 düzenlenecek olan panelin yönetimini Ankara Barosundan Av. Özlem Kocaoğlu yapacak. Panele konuşmacı olarak Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Murat Taşdemir, Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Gazeteci-Yazar Ömer Şan ile Ankara Barosu avukatlarından Hasan Cem Yılmaz katılacak. HES projelerine karşı yurdun çeşitli bölgelerinde yürütülen demokratik ve hukuksal mücadele deneyimleri, mücadele yöntemleri, yasa ve yönetmelikler konusunda görüş ve önerilerin tartışılacağı panelde ayrıca, Derelerin Kardeşliğinin 9 Nisan Ankara buluşması için de çalışmalar yapılacak.

9 NİSAN BULUŞMASI İÇİN BİLGİ VERİLECEK

Aynı gün akşam saatlerinde ise Derelerin Kardeşliği Platformu Ankara yürütmesi tarafından düzenlenen başka bir toplantı daha yapılacak. DEKAP Ankara bileşenleri ile birlikte HES’lere karşı mücadele eden çeşitli sivil toplum örgütleri, platformlar ve vadilerin temsilcilerinin de katılacağı toplantı, yine 26 Şubat Cumartesi akşamı saat 18.00’de, Ihlamur Sokaktaki Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Merkezi toplantı salonunda yapılacak. Derelerin Kardeşliği Platformu Ankara yürütmesi ile Dönem Sözcüsü Ömer Şan, Yürütme Kurulu üyeleri Saltuk Deniz ile Taylan Kaya’nın da katılacağı toplantıda, DEKAP’ın 9 Nisan Ankara buluşması için çalışmalar yapılacağı, HES’lere karşı yapılan hukuksal ve demokratik mücadelelerde elde edilen kazanımlar hakkında bilgi verileceği kaydedildi.

1522890cookie-checkHES’lere karşı güç birliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.