‘Hiçbir başbakan ülkesini satmamıştır’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ”Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bugüne kadar hiçbir Başbakanın ülkesini satmadığını, bundan sonra da satmayacağını” söyledi.


Fırat, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, ”Siyasi adabı muaşeret kaidelerini hiçe sayarak” sözler söylediğini, bunu şiddetle kınadıklarını belirtti.


Baykal’ın, ülkeye ve ülkede yaşayan insanlara inanmadığı için böyle sözler söylediğini ileri süren Fırat, CHP liderinin, Başbakan Erdoğan’ın sözlerini kendince yorumlayıp ve yeniden okuyarak eski siyaset anlayışından kurtulamadığını ortaya koyduğunu savundu.


Fırat, ”toplumla bütünleşemediği için CHP’nin hırçınlaştığını ve bu hırçınlıkla gerçek ile mecaz arasındaki farkı anlayamadığını” iddia ederek, Türkiye’nin küresel bir aktör haline gelmesini sağlamak için başta müttefikler olmak üzere bütün ülkelerle iyi ilişkiler kurmak hedefinde olduklarını dile getirdi. Fırat, ”CHP, Türkiye’nin küresel aktör olmasının önünde bir engel olarak maalesef durmaktadır” diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, vekaleten bürokrat atamalarıyla ilgili hükümete yazdığı mektubu anımsatan Fırat, ”Bu mektubun basına açıklamasının da çok doğru olduğu kanısında değiliz” dedi.


TCK’da değişiklik öngören yasa tasarısının içerisindeki iki maddenin Anayasa’ya aykırılığı iddiasıyla Cumhurbaşkanı tarafından iade edildiğini hatırlatan Fırat, ”Hukukçu olarak gerekçeyi okuduğumda, iki maddeyle ilgili gerekçesinde oldukça zorlandığını görmek ve müşahede etmek mümkün” dedi.


Anayasa Hukuku’nun, hukuk fakültelerinin birinci sınıfında okutulduğunu belirten Fırat, bu sınıfı başarıyla geçen her öğrencinin ”Bir işlemin, bir eylemin suç olup olmaması ve bu eyleme atfedilecek cezanın tayininin TBMM’ye ait devredilemez bir yetki” olduğunu bileceğini söyledi.


 

1021700cookie-check‘Hiçbir başbakan ülkesini satmamıştır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.