‘Hiçbir ordu bizi silahsızlandıramaz’

Lübnan yetkilileri ülkelerini koruyabilene dek silahsızlanmayacaklarını söyleyen
Hasan Nasrallah ayrıca İsrail’le çatışmalar öncesi ellerinde 12 bin roket bulunurken, halen bu sayının 20 bin olduğunu belirtti.

Nasrallah, Hizbullah’ın Beyrut’taki mitinginde, çatışmaların başladığı 12 Temmuz’dan bu yana ilk kez halk önüne çıktı.

Hizbullah lideri İsrail’e karşı tarihi ve stratejik bir zafer kazandıklarını vurgularken;
dünyanın en güçlü ordularından biriyle çarpıştıklarını; zaferin Lübnan, Filistin ve tüm Arap Dünyası için de kazanıldığını vurguladı.

İsrail bombardımanında yoğun hasar alan Beyrut’un güneyindeki mitinge katılan yüz binlerce kişiyse Nasrallah’ı büyük bir coşkuyla karşıladı. Kalabalık Hizbullah bayrakları eşliğinde sloganlar attı.

Hasan Nasrallah ise onların dirayetini övdü, Lübnan halkından güçlü olmalarını istedi. Hizbullah lideri konuşmasında ayrıca Arap liderleri de eleştirdi. İsrail’le Hizbullah’ın çatışması 14 Ağustos’ta son bulmuştu

Hasan Nasrallah Arap liderlerin, bir tercih noktasına geldiklerinde, seçimlerini ulusal çıkarlarından değil tahtlarından yana yaptıklarını söyledi. Nasrallah İsrail’e de Şebaa Çiftikleri’nden çekilme ve Lübnanlı mahkumları serbest bırakma çağrısı yaptı.

İSRAİL ALDIRMIYOR

İsrail ise Hasan Nasrallah’ın sözlerinin tamamen propoganda amaçlı, zafer ilanın da komik olduğu görüşünde.

Adının açıklanmasını istenmeyen bir İsrail yetkilisi, “Konuşması sonrası yeniden saklanmak zorunda kalan bir kişinin zafer açıklaması yapması gülünç” dedi.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Mark Regev ise Hizbullah’ın silahsızlanmayıp “uluslararası toplumun yüzüne tükürdüğünü” söyledi.

Başbakan Ehud Olmert daha önce, mitinge katılması halinde Nasrallah’ın hedef olarak görülüp görülmeyeceği sorusuna yanıt vermemişti.

Lübnan Başbakanı Fuad Siniora ise mitinge davet edilmediğini açıklamıştı.

Lübnan’daki saldırılarında İsrail 116 askerini kaybetmiş, Hizbullah’ın karşı saldırılarında da İsrail vatandaşı 43 sivil ölmüştü.

İsrail’in Lübnan’a saldırılarında ise 100’den fazla Lübnanlı sivil ve bilinmeyen sayıda Hizbullah savaşçısı hayatlarını kaybetmişti. (BBC)

1137160cookie-check‘Hiçbir ordu bizi silahsızlandıramaz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.